Napisal/-a jl So dec 19, 2015 11:16 am
Pozdravljeni,
da ne odpiran nove teme. Imam Megane II 1.6 16V in včeraj ko sem ga želel vžgati avto, se je slišalo je klikanje relejev. Poklical sem AMZS, pomeril je akumulator, ki je kazal nekaj čez 8V, zato ga je zamenjal. Alternator je po menjavi polnil 14.5V, kar naj bi bila nekje že kar zgornja meja. Po menjavi je avto sicer vžgal, vendar sem opazil da zadnje luči ne delajo, čez par minut pa so začeli avtu nihati obrati in na koncu je ugasnil. Po ponovnem poskusu vžiga se je slišalo le še neprenehno 'klikanje' relejev v enoti spredaj, kjer so varovalalke (mislim da je to USMC enota). Večkrat smo poskušali z odklopom akumulatorja, vendar nam ga ni več uspelo vžgati. Končno stanje je, da avto niti ne poskuša zaverglat, odklene se le volan in prižge SERVICE lučka. AMZS mehanik je rekel, da je verjetno okvara na tej relejni škatli.
Kot gledam in berem, so rabljene USMC enote dokaj poceni, vendar jih je potrebno reprogramirat ali pa prelotati nek čip. Ali je možno, da je okvarjeno še kaj drugega oz ali je potrebno menjati še kaj poleg te enote? Je možno, da je težava v alternatorju, da je s preveriko napetostjo polnil akumulator in ga uničil (zjutraj mi je avto normalno vžal) in po menjavi tudi uničil rele enoto?
Hvala in lp