Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Megane 1.4 16v ne vžge

Napisal/-a matey18 To jun 04, 2013 7:19 pm

Ok po tem ko sem mislil da je fuč akumulator in nato tudi kupil in priklopil novega sem prišel do žalostnega spoznanja da ni bil krivec akumulator. Takoj ko sem priklopil novega in dal kontakt so se pokazale kontrolne lučke zraven pa nekaj nekje ropota v stilu tktktktktktkktkt nekje spredaj in ko hočem vžgat avto se ne zgodi nič samo lučke na armaturi zbledijo ravno tako kot takrat ko je slab akumulator.
Najprej sem probal tisto da se dal maso še nekam drugam na pleh pa ni nič drugače. Na Kleme je potem kresnil na prvo in sem šel na vožnjo in se pelje bp sem pa opazil da ko sem spuščal stekla da med spuščanjem vse lučke (radio, ura, števec) čisto mkrnejo in ko spustim gumb za dvig stekel spet delajo normalno avto tudi nič vmes ne cukne ali kaj podobnega. Odpeljal sem ga sedaj do mehanika kjer sem ga ugasnil in potem spet ni vžgal. Mehanik ga je dal na booster ampak ni hotel več vžgat. Priložil sem video kako zgleda ko dam kontakt in potem vžig ko je mehanik priklopil na booster je začelo tktktktk in nekaj piskat še bolj naglas kot v posnetku. Če ma kdo kako idejo kaj se dogaja drugače pa napišem ko mehanik kaj pogrunta.

http://www.youtube.com/watch?v=z6_-h11e ... e=youtu.be

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Megane 1.4 16v ne vžge

Napisal/-a D12J12 To jun 04, 2013 11:28 pm

Pozdravljen!
Zdi se mi, da imate podobno napako kot sem jo imel jaz http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=96388#p1596092. Pri meni se je dogajalo nekaj podobnega http://www.youtube.com/watch?v=jgPbhmV9Rnw. Težava je bila v štarterju, masi menjalnika in slabih konektorjih pri varovalkah v motornem prostoru.
LP D12J12

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr jun 05, 2013 11:35 am

Res kaže na slabo maso. Edino, če se ob istem času poslavljata zaganjač in alternator. Ste pomerili s kakšno napetostjo polne?

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl So dec 19, 2015 11:16 am

Pozdravljeni,

da ne odpiran nove teme. Imam Megane II 1.6 16V in včeraj ko sem ga želel vžgati avto, se je slišalo je klikanje relejev. Poklical sem AMZS, pomeril je akumulator, ki je kazal nekaj čez 8V, zato ga je zamenjal. Alternator je po menjavi polnil 14.5V, kar naj bi bila nekje že kar zgornja meja. Po menjavi je avto sicer vžgal, vendar sem opazil da zadnje luči ne delajo, čez par minut pa so začeli avtu nihati obrati in na koncu je ugasnil. Po ponovnem poskusu vžiga se je slišalo le še neprenehno 'klikanje' relejev v enoti spredaj, kjer so varovalalke (mislim da je to USMC enota). Večkrat smo poskušali z odklopom akumulatorja, vendar nam ga ni več uspelo vžgati. Končno stanje je, da avto niti ne poskuša zaverglat, odklene se le volan in prižge SERVICE lučka. AMZS mehanik je rekel, da je verjetno okvara na tej relejni škatli.
Kot gledam in berem, so rabljene USMC enote dokaj poceni, vendar jih je potrebno reprogramirat ali pa prelotati nek čip. Ali je možno, da je okvarjeno še kaj drugega oz ali je potrebno menjati še kaj poleg te enote? Je možno, da je težava v alternatorju, da je s preveriko napetostjo polnil akumulator in ga uničil (zjutraj mi je avto normalno vžal) in po menjavi tudi uničil rele enoto?

Hvala in lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan So dec 19, 2015 12:39 pm

Za začetek ne odklapljati in priklapljati akumulatorja - tega programska oprema in elektronika ne marata!
Se je priklopilo vozilo na tester?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl So dec 19, 2015 6:40 pm

Predvidevam, da ga bo mehanih priklopil v ponedeljek na tester. Odklopili smo ga morda 2x,3x, tako da to ne bi smel biti vzrok za okvaro.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So dec 19, 2015 6:45 pm

Lahko, da je slaba masa na motor. Mislim, da je pri levem koloteku odstrani plastika in se vidi pleteno žico
Lp

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Po dec 21, 2015 3:47 pm

Živjo,

danes je mehanih avto poskusil povezati na tester, vendar neuspešno. PReveril je, da ni težava z maso oz da ni kje kaj oksidiralo, vendar kot kaže je problem na računalniku. Vendar pa je avto električak, s katerim ima on dogovor na dopustu. Zanima me, ali kdo pozna koga v okolici Lj, ki bi to naredil kaj prej kot v začetku januarja? V kolikor bi dobil rabljen računalnik oz USMC enoto, verjetno ne bo mogoče le zamenjati. Kot sem gledam po internetu bi bilo potrebno prelotati še en čip, na katerem so zapisani podatki o vozili (vin, številke kartice,...). Ima kdo kakšno izkušnjo s tem?

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po dec 21, 2015 9:49 pm

S katero diagnostično napravo se je pristopalo do vozila?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jl
Nov uporabnik

Napisal/-a jl Po dec 21, 2015 10:03 pm

Fan je napisal/-a:S katero diagnostično napravo se je pristopalo do vozila?

To pa ne vem. Ampak glede na to, da mu ni uspelo prebrati, je verjetno problem v računalniku. Kakšen pa je postopek zamenjave le-tega, verjetno če menjam le računalnik, to ne bo dovolj. Ali bi bilo dovolj, če bi menjal komplet kartico, USMC in motorni računalnik?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 3 gostov