Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Audi a6 2002 1.9 težave z sklopko

Napisal/-a jaggy Ne dec 20, 2015 3:53 am

Lp.
Avto ima 370000 sklopka je bila menjano 70k nazaj brez vztrajnika, ker je reku mehanik da je še ok. (Vem da je najbolje komplet menjat...) Na začetku je bila zelo mehka zdaj je pa že lep čas trda. Najbolj me moti to da mi pedalo ostaja notri nekje za 1/3 iN to opažam da je ponavadi ko avto stoji en čas. Pomaga samo to da pedalo z nogo potegnem nazaj brez pumpanja. Tekočina za bremze mi tudi mora nekje spuščati (ko sem zamenjal ploščice sem tudi gumice na bremzah) ampak sem opazil da kljub temu zmanjkuje zavorne tekočine. Tudi z tretjo prestavo imam težave ampak mislim da tukaj ni povezano z sklopko ampak menjalnik sam po sebi...Namreč moram z občutkom (počasi) prestaviti v tretjo če ne hrskne. Olja v menjalniku še tudi nisem menjal, bi ga pa rad in bi prosil za nasvet: znamko in viskoznost

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Re: Audi a6 2002 1.9 težave z sklopko

Napisal/-a marjan novak Ne dec 20, 2015 10:34 am

Z menjavo sklopke se menja tudi olje v menjalniku. Pri taki kilometraži bi priporočil menjavo sklopke skupaj z vztrjnikom.

Uporabniški avatar
zetor6911
Nov uporabnik

Napisal/-a zetor6911 Ne dec 20, 2015 8:50 pm

Tvoj avto ima hidravlično sklopko, olje v sistemu je pa zavorno-sistema sta povezana. Ker ga zmanjka gre tudi pedal bol trdo. Med vožnjo so obrati motorja večji, zato tudi servo pumpa hitreje deluje in bolj vzdržuje tlak v celotnem sistemu. Poišči kje sistem pušča in odzrači sklopko. Olje za menjalnik: SAE 75W-90 , proizvajalec SHELL, rabiš ga 2,3 litra
Teorija brez prakse je tak ko koula brez akse

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po dec 21, 2015 8:30 am

zetor6911 je napisal/-a:Tvoj avto ima hidravlično sklopko, olje v sistemu je pa zavorno-sistema sta povezana. Ker ga zmanjka gre tudi pedal bol trdo. Med vožnjo so obrati motorja večji, zato tudi servo pumpa hitreje deluje in bolj vzdržuje tlak v celotnem sistemu. Poišči kje sistem pušča in odzrači sklopko. Olje za menjalnik: SAE 75W-90 , proizvajalec SHELL, rabiš ga 2,3 litra

a lahko samo prašam kaj ma servopumpa tukaj veze?
Ni vse res kar napišem

trs
Novinec

Kraj: bela krajina

Napisal/-a trs So dec 26, 2015 11:17 am

Sem imel prejšnji mesec enak problem. Nevarno je bilo pri obračanju na parkingu. Če je pedal sklopke propadel, sem avto lahko ustavil samo z zavoro, ker vleč pedal nazaj z nogo ali roko ni cajta. :shock: Odstranil sem menjalnik in sklopko ter videl, da lamela drsi po vstrajniku na sredini kjer je puša fi 40 mm. Pomeni, da se je dvomasni vstrajnik posedel. Ponavadi samo ropota ali povzroča vibracije. Zamenjal sem tudi delovni cilinder sklopke kateri je puščal zavorno olje Torej zamenjaj vstrajnik. Jaz sem vse v komletu, ker je bilo pri 240tkm še vse original.
vw je boljši avto
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov