Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Pomoč: VW golf VI - veriga

Napisal/-a pskoda Pe dec 18, 2015 1:58 pm

lada2103 je napisal/-a:Če imaš ogret motor ob zagonu, potem ne drgeta :)

:roll: človek sploh več ne ve kaj bi si mislil.

Tudi če vgradiš miljon grelcev in bo motor topel iz vseh koncev trenutno recimo ne bo dregetal bo pa začel če par 1kkm. Če je napaka na konstrukciji, materialih ga še tako lahko razvajaš prej kot slej bo nastal problem.

ps.: jaz ti priporočam, da avto zapelješ v dnevno sobo ali pa v spalnico bosta skupaj spala
Lp

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Pe dec 18, 2015 2:01 pm

hehehe :) :mrgreen:

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Pe dec 18, 2015 2:02 pm

Priporočam, da se ne ukvarjaš z VAG biseri :mrgreen:

mihavozi
Nov uporabnik

Napisal/-a mihavozi Če dec 24, 2015 2:09 pm

yashica je napisal/-a:Pozdravljen,

Najprej razčistiva. Nisem ekspert, da ne boš imel neke napačne predstave ;)

Težave hladnega zagona so pri tem motorju dobro znane in glede na to, da si novopečeni lastnik, bi svetoval, da se s številko šasije oglasiš na pooblaščenem servisu, kjer ti bodo lahko povedali, če se je v preteklosti na motorju kaj menjalo. Če ti ropota pri zagonu mrzlega motorja predvidevam, da se prejšnji lastnik ni kaj dosti zmenil za ta zvok, ni iskal informacij ali pa so ga na servisu odslovili, da je to normalno. Obstaja tudi možnost, da so dele menjali in se napaka ponavlja.

V primeru menjave garniture verige in obenem potrebneg servisa (olje, oljni filter..) je cena na pooblaščencu okrog 700€, če se menja še nastavnik odmične gredi, dodaj še približno 500€.

Ropot krmilnika verige nekako ne gre skupaj s tem:
ustaviš (na semaforju ali kjer koli pač) in je v prostem teku, pa čisto rahlo nekaj "dregeče" če se gasa dotakneš samo za milimeter ga ni več, kot da bi nekaj ropotalo

Ob tem mi najprej pride na misel ropot cevi goriva, ki so položene na dnu vozila, vzdolž tunela sopotnikove strani. Do ropota prihaja zaradi dotikanja s pločevino (vibriranje) in to se nadležno prenaša v notranjost. Predvsem je izrazito v hladnih dneh. Cevi so v tunelu le položene in nič fiksirane, tako da niti ni čudno, če se oglašajo. Lahko se oglašajo tudi v samem motornem prostoru.

Rešitev je v podlaganju z nevpojno peno in fiksiranjem z plastičnimi vezicami.

Nisi napisal ali prihaja to "dregetanje" iz smeri motornega prostora ali sopotnikove strani, ampak glede na " ropot v prostem teku in utišanju, ko dodaš plin" imam na sumu te cevi. Da se do njih sploh pride, je potrebno na sopotnikovi strani odstraniti plastično zaščito dna.

Za predstavo:
Slika

Še pripomba na to:
oljni filter (originalni, ker je tako priporočal tudi srviser)

Kje kupiš filter je tvoja odločitev. Ali je to "original", s kataloško številko 03C 115 561 H in ceno okrog 12,60€ + DDV ali pa filter Mahle, z oznako 0C 593/3 in ceno okrog 9€ v trgovini z avtodeli je čisto vseeno, ker gre v obeh primerih za istega proizvajalca in enake kvalitete. Enako velja za Mannov W 712/94.
Odločitev v prid višji ceni originala gre lahko le v primeru, da se avto servisira na pooblaščencu, ki ti v servisno da štempelj.

Lp

Pozdravljen

Morem povedat, da sem zelo zadovoljen z odgovorom :) Kar se tiče ropota 3,5 sekundnega pri zagonu, ga ni več.... Težava je bila ravno v filtru. Pri menjavi olja, smo dali orignalni filter (seviser je povedal, da so "španarji"--posledično pritisk povezani z španarji ketne.... (al nekak tak, še sam točno nisem zastopil) Skratka olje in filtri menjani, ropota ni nič več...avto je tih ob mirovanju v leru skoraj neslišen..... Tudi pri hladnem vžigu ni novenega ropota več

Kar pa se tiče dregetanja..... Naj omenim, da prihaja iz smeri sovoznika, ko sediš V AVTU kot da bi bilo na desni strani pod kolotekom, ko stopiš ven in se pripogneš pa kot da je točno nekje pod sovoznikovim sedežem ---in vse bolj res sumim da so lahko to te cevi o katerih pišeš. Mi smo sicer (preden sem prebral tvoj odgovor) pogledali koloteke in enek plstike spodaj, preverili izpušni lonec itd.... ampak še vedno dregeta. Zanimivo je moogče, da zjutraj ko avto prižgeš in ga pustiš v LERU ni nič slišati, ko pa se ospelješ 5 km recimo ali malo več in ga daš v ler pa še sliši (dreget ki je v kabini ful glasen :) če pa milimeter dodaš gasa pa ga ni več..... Tako da sedaj gremo v akcijo in odstranimo spodaj tisto "alu oblogo" ki ščiti podvozje pa da vidimo upam da je res to to :) Te poiščem in počastim z kosilom :D Ker potem res več ne vem kaj drugo bi lahko bilo..... edino da ga potem res k tebi pripeljem... sam če mi ne boš uzel pol plače, da pogledaš :D

Zankrat hvala in seveda napišem (mogoče poslikam) in upam da rešim .

Hvala

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Pe dec 25, 2015 7:53 pm

Možno, da je bil tudi olji filter vzrok in si imel pred tem napačnega, ker so pri reševanju ropota, med drugim, spreminjali tudi zasnovo samega oljnega filtra. Tako je imel ta sprva končnico B, po "nadgradnji" je dobil oznako D, ta je bil za motorje (CAXA) izdelane od Julija 2010 naprej. Zadnja oznaka je tista, ki sem jo napisal nekaj postov nazaj in nosi končnico H. Razlika od D-ja pa ni samo v sivi barvi ohišja, ampak predvsem po krajšem (cirka 50cm), vendar debelejšem filtrirnem mediju, ki ima povrhu dodano še ojačitveno mrežico, ki preprečuje sesutje in razpad filtrirnega dela.
Sam sem odprl oba....

Novi z mrežico:
Slika

Stari:
Slika

Tista obloga dna je plastična in ne alu. Ko se bo podlagalo cevi goriva, naredi eno preizkusto turo in potem montiraj plastike nazaj, da ne boste po nepotrebnem dajali dol-gor, dol in spet gor.... pač po filingu podložiš, testiraš in potem sestaviš nazaj. Seveda, v kolikor gre za ropot cevi. Ko boš imel avto že na dvigalu, odstrani plastiko še na drugi strani in navojna stebla, preko katerih so plastike pritrjene, namaži z nekim protikorozijskim premazom (voskom, oljem krown....), ker je zadeva varjena in rado s časom začne na stiku plastika/dno rjaveti. Podobna situacija je s samo pločevino pod plastiko. Glavni razlog tiči v zimskem posipanju, kjer se meglica nalaga na pločevino, ta pa ni zaščitena z gumi zaščito, s pranjem podvozja je pa ne moreš kar tako odstraniti in čas naredi svoje.

Odvisn od prevoženih kilometrov, ti svetujem še menjavo filtra goriva (nahaja se ob tanku goriva, sopotnikova stran), vendar ne kupuj originala, ker je okrog 40-45€, temveč kupi od Mahleta KL 572 (original je njihove proizvodnje) ali Manna WK 69, ki pride nekaj čez 20€.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

mihavozi
Nov uporabnik

Napisal/-a mihavozi So dec 26, 2015 10:42 am

Pozdravljen

Ja res upam da bodo to te cevi, ker če ni to krivo, pol pa res ne vem kaj naj še pogledamo. :( Sem že čisto nervozen z tem ropotom oz drgetanjem. Spet se mi sliši kot da prihaja iz smeri motorja in se prenaša nazaj, spet da je nekje na podvozju za neko oblogo, skratka ni prijetno, zraven tega pa sem še tip, ki se z takimi stvarmi ful živciram oz sekiram, bi ga kar prodal najraje :) Upam da so cevi in da rešimo to v domači režiji. Dvigala nimamo, bomo avto "bintali" in se mučili kar leže pod njim..... Najhuje pa še to, da včasih dregeta, včasih pa ne.... tak da.... :evil: ....če ne ti bom še dalje težil oz. te prosil za pomoč

Hvala zaenkrat tudi za vso ostalo pomoč

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So dec 26, 2015 11:48 am

Ni nujno, da se cevi vedno oglašajo. Na večih mestih se jih fiksira in, če ropot utihne je to to, v nasprotnem primeru se išče naprej. Mi pa ne težiš, tako da se ne obremenjuj še s tem :lol:
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne dec 27, 2015 12:16 pm

mihavozi je napisal/-a: Sem že čisto nervozen z tem ropotom oz drgetanjem. Spet se mi sliši kot da prihaja iz smeri motorja in se prenaša nazaj, spet da je nekje na podvozju za neko oblogo

Tukaj imaš za primerjavo posnetek zvoka, ki ga oddajajo vibrirajoče cevi goriva: https://www.youtube.com/watch?v=PK0N0os ... e=youtu.be
1992 Fiat Uno 60 SX

mihavozi
Nov uporabnik

Napisal/-a mihavozi Če dec 31, 2015 9:03 am

REŠENOOOOOOOO........ in prvo mesto osvojiiiiiii..............yashica!!!!!!!!!!!!!!

Torej krive so bile ravno te cevi o katerih sma govorila.... torej cev za gorivo.... in sice je ružljala v dodatnem kovinskem okvirju, ki poteka po podvozju..... sem tudi vse fotografilra, samo žal ne morem prilepit tukaj fotk, pa ne vem zakaj....

Skratka zadeva je sedaj rešena, smo v ta kanalček namestili posebno peno in jo tudi fiksirali, tako da cevi ne "udarjata" več v levo in desno "stran kanala"......nista udarjali "pod podom" ampak v kovinskem kanalčku levo in desno v "stranico"
Še enkrat hvala hvala... maš v dobro kosilo pa pivo itak :D ..... Če pa bom še kdaj kaj rabil, pa se bom sigurno obrnil nate :)
Lahko mi tudi kaki tvoj mail pustiš v ZS

Hvala hvala

Lep dan in lep prehod v novo leto želim vsem !

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 31, 2015 9:18 am

Slike so po vsej verjetnosti prevelike, zato jih noče naložot

Zanimivo, da nekaterim to ruži drugim pa ne pa imajo vsi isto narejeno
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov