Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nejc1986
Novinec

xsara picasso veliki servis

Napisal/-a nejc1986 Po jan 11, 2016 6:16 pm

Pozdravljeni, na xp 1,6 16v , letnik 2008, prevozenih 90t km me pocasi caka veliki servis, sicer v knjigi pise na 10let oz.120t km, ampak ker imam avto namen imeti se nekaj casa, in ker zadnje leto delam vecje st.km kot prej,predvsem po ac sem se odlocil da zadevo malo prehitim, ze zarad obcutka... sem prvi lastnik,torej so km realni.

Skratka, ker je to zame prvic da bom dal avto na velik servis me zanima kaj tocno se menja, jermen, vodna pumpa, vsi filtri, verjetno zav.tekocina,to mi je jasno... a se tukaj menja tud t.i.zunanji jermen z natezalcem? Na eurotonu me za vse nasteto pride cca270eur plus olje... je kej vazno kje kupim, euroton, gmt,potokar, kar se tice kvalitete? Za delo vzamejo verjetno 100do 150 eur... a se sploh splaca tkole iskat po stacunah dele,ker priznam, nisem prevec domac na tem podrocju...

Na jerovsku so mi po tel.dal okvirno ceno z materialom plus delo 400do500eur, kar se mi zdi za pooblascenca kr postena cena,kej bistveno cenej ne bom prsu??

skratka,kakrsnakoli mnenja dobrodosla,sploh od lastnikov takega vozila...

Hvala in lep pozdrav :)

Spartacus
Nov uporabnik

Re: xsara picasso veliki servis

Napisal/-a Spartacus Če jan 14, 2016 10:02 am

Če si prvi lastnik, si se včlanil v Citroen klub? Pri 7let+ starem avtu dobiš 30% popusta na material pri pooblaščencu :) mogoče prideš še ceneje skos kot pri eurotonu in podobnih.

Delat pa lahko daš nato z original materialom tud pri komu ki nima 40€ urne postavke, z računom seveda, da bo garancija na delo :) Pri 120 000km se poleg velikega servisa še svečke menjajo, glede na to da si pri 90k, lahko to pol drugo leto :)

Kakšne težave z avtom do sedaj?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jan 14, 2016 11:20 am

Citroen klub ima kar ugodne cene..predlagam ti pooblaščenca, pa še žig dobiš v servisno. Ko boš avto kasneje prodajal, bo raritera (1. lastnik, ne veliko km za svoja leta, računi originalni na pooblaščencu vključno z velikim servisom..) - no ja, kak evro pa boš vsekakor dobil več...
Človek brez problema, to strašna je stvar!

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Če jan 14, 2016 12:44 pm

Ja vrjetn se bom res odlocu za (dobrega) pooblascenca, okol prnese me itak lhk in en in drug, ce me hoce. Pa tud popoldanc hoce prec met 100 do150 eur pa je skupi z mat.ze tm tm s ceno original servisa, in tko k je predhodnik reku, stempl pooblascenca zihr ne skodi pr prodaji, vsaj pr vecini ne :) hocm pa met narjen z racunom...

Drgac ce so kake tezave z avtom... obnova alternatorja po sestih letih in mesec nazaj nova tuljava... in pa klasika teh avtov-zelo zguljen usnjen volan, lise na imitaciji aluminija na armaturki, luscenje armaturke okol prezracevalnih sob ob prednji sipi, vidna obraba blaga na naslonu za roke,tipke na kljucu razpadajo. Skratka,slabi materiali v notranjosti,ze od zacetka,ampak me za ta denar ne moti :D akumulator je se original... sedez se pa cudezno ne poseda po robovih, kar je sicer baje stalnica pri vseh letnkih.

Tko da, super zadovoljen

Lp

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Če jan 14, 2016 2:41 pm

Spartacus je napisal/-a:Če si prvi lastnik, si se včlanil v Citroen klub? Pri 7let+ starem avtu dobiš 30% popusta na material pri pooblaščencu :) mogoče prideš še ceneje skos kot pri eurotonu in podobnih.

Delat pa lahko daš nato z original materialom tud pri komu ki nima 40€ urne postavke, z računom seveda, da bo garancija na delo :) Pri 120 000km se poleg velikega servisa še svečke menjajo, glede na to da si pri 90k, lahko to pol drugo leto :)

Da te opomnim... 30% popusta dobiš na material, če ti pooblaščenec menjuje na pooblaščenem servisu. Nemoreš dobiti 30% popusta na dele, če ne menjuješ tam. ;)

Spartacus
Nov uporabnik

Napisal/-a Spartacus Če jan 14, 2016 3:52 pm

luxxx7 je napisal/-a:
Spartacus je napisal/-a:Če si prvi lastnik, si se včlanil v Citroen klub? Pri 7let+ starem avtu dobiš 30% popusta na material pri pooblaščencu :) mogoče prideš še ceneje skos kot pri eurotonu in podobnih.

Da te opomnim... 30% popusta dobiš na material, če ti pooblaščenec menjuje na pooblaščenem servisu. Nemoreš dobiti 30% popusta na dele, če ne menjuješ tam. ;)

So se zaščitli hehe :)

Kaj pa recimo CONTITECH CT1065WP2 ORIGINAL ZAHNRIEMEN SATZ KIT mit CONTITECH WASSERPUMPE SET lahko dobim za 100€ s poštnino, koliko bi v kakem servisu z računu zaračunali za delo pa potrošni material in hladilno tekočino (brez filtrovo, olja, svečk)? Pa bi mogu pol hladilno tud sam iskat al lahko dajo svojo univerzalno not?

nejc1986 je napisal/-a:Drgac ce so kake tezave z avtom... obnova alternatorja po sestih letih in mesec nazaj nova tuljava... in pa klasika teh avtov-zelo zguljen usnjen volan, lise na imitaciji aluminija na armaturki, luscenje armaturke okol prezracevalnih sob ob prednji sipi, vidna obraba blaga na naslonu za roke,tipke na kljucu razpadajo. Skratka,slabi materiali v notranjosti,ze od zacetka,ampak me za ta denar ne moti :D akumulator je se original... sedez se pa cudezno ne poseda po robovih, kar je sicer baje stalnica pri vseh letnkih.

Tko da, super zadovoljen

Pri nas včasih (1x na leto) tudi malo vžig zaj...va in ne vžge kot je treba in vrže missfire, drgače pa deluje use :) Okol šipe se tudi hoče mal luščit, sedež pa malo pomučkan pri vozniku, volan ma micene lisice ostalo use deluje brez problemov, za 2007 letnik je super :)

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Če jan 14, 2016 6:23 pm

Sm klicu na citroenov servis v menges, skupaj s popustom pride menjava jermenov ipd.400eur plus 160eur za menjavo olja,filtrov... njihov material. mislm,160eur za mali servis, ko sm prpraulen jim pustit avto d mi nardijo velki servis :shock: Se spomnem ko je bil se v garanciji me je prsu mali servis 120eur z njihovim mat.pa je biu avto nov, ko sm pa lanskoleto klicu za servis na 60t km je bil odgovor slabih 280eur, "ker je treba menjat svecke, in bencinski in zracni filter" :D je**s tak popust ce so pa vsako leto drazji. So se pa dons cudil zakaj bi delu velik servis pri 8let starmu in 90t km, ker je po knjigi po 10letih in 120t km. Da bo zihr zdrzal. :D

Isto na samovi, za novo tuljavo so hotl 130eur plus 40 eur za tester... a ni ponavad tko da tester racunajo ce je to edino kar nardijo, ce pa je priklop na tester v sklopu popravila , pa je zastonj... popoldanc resiu zadevo za 140eur.

Aja,pozabil, na vsake kvatre se mi ob prvem zagonu zju3 zgodi da ko dam kontakt se mi avtomaticno prizge klima oz.na displayu se mi pokaze napis ac in kaze kot da imam vklopljeno odrosevanje vetr.stekla,ceprav se pripeljem in avto ugasnem z ugasnjeno klimo in ventilacijo drugam kot v sipo.in morm pol sam povrnit zeljene nastavitve. Stopinje pa ostanejo iste kot sem imel prej. Nekje sem prebral da je to mogoce zrd slabga akum.ker "naj si nebi zapomnil zadnjih nastavitev". Mal cudno,se mi zdi,ampak a je lhk kej na tem?

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 5 gostov