Nasveti in napotki ter povpraševanja...

joze.f
Nov uporabnik

Težave z berlingotom letnik 2014

Napisal/-a joze.f Ne jan 17, 2016 10:29 pm

Imam težave z tresenjem volana podobno kot je opisano pod temo tehnična vprašanja -(12).
Od maja 2014 sem lastnik citroena berlingota 1,6 hdi. Avto sem kupil nov. Odpeljal sem se na avtocesto in je na nekaterih delih ceste okoli 130 km/h moteče treslo volan.Zatem sem še ugotovil da avto po neravnem cestišču spredaj desno čudno udarja kot bi bila prisotna zračnost. Poklical sem prodajalca in se zmenil za popravilo. Avto sem imel večkrat na popravilu in niso nič popravili, samo zavlačevali so.Zato sem zamenjal serviserja.Ta je opazil da me še v citroenovo evidenco niso vpisali, niti prvega servisa. Pri pregledu avtomobila je ugotovil zračnost v volanski letvi in jo zamenjal v upanju da tudi tresenja volana ne bo več. Res je bilo nekaj časa bolje, rahlo tresenje se je še čutilo. Zato sem si mislil da počakam z obiskom serviserja do menjave gum z zimskimi, da vidimo kaj bo.Po menjavi gum ne morem več umiriti zelo motečega tresenja. Večkrat smo že centrirali in menjali razne kombinacije. Letne gume so MICHELIN PRIMACY 93 V 215/55 R16 na alu. platiščih, zimske pa SAVA ESKIMO HP 93 H 215/55 R16 na jeklenih platiščih.Mislim da tresenje zaradi gum s platišči lahko izključim. Pred ponovnim obiskom citroenovega serviserja sem se odločil da povprašam na forumu če je kdo imel podobne težave z novim avtomobilom. Avto ima 27000 km.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Težave z berlingotom letnik 2014

Napisal/-a zlica22 To jan 19, 2016 3:48 pm

Se pravi, v podvozju NI NIKJER zračnosti, trese na jeklenih in na alu platiščih. Gume so OK in niso stare..?. Ste preverjali oplet pest? S centriranjem koles montiranih na avtu niste poizkušali?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov