Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matev1
Nov uporabnik

prosim za mnjenje o racunu

Napisal/-a Matev1 To jan 19, 2016 8:07 am

spodja slika racuna

menjali so mi sklopko ter ležaj sklopke in dva ležaja v menjalniku

je cena primerna
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: prosim za mnjenje o racunu

Napisal/-a abbe To jan 19, 2016 8:24 am

da.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 19, 2016 9:39 am

abbe je napisal/-a:da.

+2
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® To jan 19, 2016 10:00 am

Na uradnem servisu JA, moraš vedet da imajo zelo zasoljene cene, en dober domači mehankar bi dost cenej naredo če nimaš več v garanciji ;)
Čeprav 8 ur mislim da so mal pretiravali ali pa so res tako počasni v tem času še js obnovim menjalnik in naredim mali servis poleg pa nisem mehanik ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To jan 19, 2016 10:20 am

So velike razlike med avtomobili in časovnimi normativi za isti poseg tako, da se ne da posploševati na vse znamke.

Sem enkrat preveril v Autodati za isto opravilo dva različna avtomobila (vsaj enako kubaturo motorja sta imela), pa je bilo pri drugem celi dve uri višji normativ.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® To jan 19, 2016 10:35 am

Ne govorim u urnem normativu ki imajo zapisanega na servisih ampak dejanski čas ki ga porabi izkušen mehanik da to porihta, glede na to da v 8 urah to js sam porihtam vse pa nisem mehanik niti izkušen nisem in se počasi mučim uglavenm hotel sem povedati da nabijajo ure strankam :D
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To jan 19, 2016 11:12 am

Offtopic:
Nisem govoril o urnem normativu na servisu kot trdiš ti, ampak o urnem normativu, ki je iz AUTODATE in to ravno zaradi objektivnosti!

Pač nekateri avtomobili imajo bolj otežen dostop, uporabo specifičnih orodij, drugačen pristop itd in zato višji časovni normativ, ki ga redko kak Superman preseže. Zato ti ne verjamem, da bi ti, ko se s tem niti profesionalno ne ukvarjaš, uspelo bistveno prej kot normativ.

Torej, da detajlneje opišem primer, ki sem ga izpostavil:

Menjava sklopke (remove&install) za dva različna avtomobila:
Vozilo št. 1: Fiat Tipo 1.4 1989 - 3,5h
Vozilo št. 2: Renault 21 1.4 1989 - 5,5h

Ergo: Isti poseg, pa skoraj 60% več potrebnega časa za vozilo št. 2. In to so objektivni podatki!

Lahko tudi sam preveriš v Autodati, če mi ne verjameš.

Ontopic:
Sam imam prestaro verzijo Autodate tako, da ne morem preveriti normativa za poseg v tej temi.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jan 19, 2016 11:34 am

primozek68 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:da.

+2

X3

Urne postavke/normativi v raznih programih so bolj informativnega značaja. Včasih lahko narediš prej ali pa veliko kasneje .............. dovolj je samo en vijak ( zapečen/poškodovan/zlomljen....................... ), pa se vsa računica spremeni.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To jan 19, 2016 1:52 pm

Ne, Fan in zagovorniki. To ni normalno, ampak BALKAN! Ker pravljico o zapecenem sraufu potem lahko prodas 90% strankam in jih nategujes od spredaj in od zadaj. Zapecen srauf je IN MORA biti vkalkuliran v urno postavko, zato se ji pravi urna postavka.
Jaz tudi ne izstavim racuna posebej, ko en mulc spremeni skripto in zato porabim 3h dodatnega dela.

Dobr, da imam ze 18 let svojega mehanika. Ker taksni odgovori me tako razpizdijo. Najraje bi na postavko napisali še pol litra 0.5% jogurta ljubljanskih mlekarn in 30dag poli salame za vajenca, ane?

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To jan 19, 2016 1:53 pm

600eur za menjavo sklopke in dveh lezajev na klincevem 1.2 cliotu?! WTF?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 19, 2016 2:36 pm

Če je bilo delano na uradnem servisu, kjer je predpisana urna postavka za menjavo sklopke v tem primeru 8h in 1 uro dela zaračunajo 30eur se mi zdi normalna cena.
Lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees To jan 19, 2016 2:40 pm

mene bolj zanima koliko kilometrov ma ta avto, a je bil že zgonen da se to menja, pri dokaj novem avtu ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To jan 19, 2016 2:48 pm

Meni se tudi zdi veliko.
Me pa ne preseneča, ker vidim kakšne so cene, ko grem na servis za mojo opelico.
Bom še jaz pripel račun, ker grem kmalu na servis.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To jan 19, 2016 2:51 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Ne govorim u urnem normativu ki imajo zapisanega na servisih ampak dejanski čas ki ga porabi izkušen mehanik da to porihta, glede na to da v 8 urah to js sam porihtam vse pa nisem mehanik niti izkušen nisem in se počasi mučim uglavenm hotel sem povedati da nabijajo ure strankam :D

ti razdreš menjalnik pa pomenjaš kar je treba pomenat pa je vse ok in to v manj k 8 urah.
pa da je vse dobr narejen?
dobr si.
mogoče bi mogu bit mehanik..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 19, 2016 2:56 pm

ggorenc je napisal/-a:Ne, Fan in zagovorniki. To ni normalno, ampak BALKAN! Ker pravljico o zapecenem sraufu potem lahko prodas 90% strankam in jih nategujes od spredaj in od zadaj. Zapecen srauf je IN MORA biti vkalkuliran v urno postavko, zato se ji pravi urna postavka.
Jaz tudi ne izstavim racuna posebej, ko en mulc spremeni skripto in zato porabim 3h dodatnega dela.

Dobr, da imam ze 18 let svojega mehanika. Ker taksni odgovori me tako razpizdijo. Najraje bi na postavko napisali še pol litra 0.5% jogurta ljubljanskih mlekarn in 30dag poli salame za vajenca, ane?

:eyes

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe To jan 19, 2016 2:57 pm

ggorenc je napisal/-a:Ne, Fan in zagovorniki. To ni normalno, ampak BALKAN! Ker pravljico o zapecenem sraufu potem lahko prodas 90% strankam in jih nategujes od spredaj in od zadaj. Zapecen srauf je IN MORA biti vkalkuliran v urno postavko, zato se ji pravi urna postavka.

a pa ti veš kako postavljajo normative za delo?
pa a veš kaj je urna postavka?
ti lahko tut zastonj delaš če hočeš je men vseen...pač si dobrovolječk.
noben kle ne govori o nategovanju folka,ampak o dejansko porabljenem času za opravljeno delo.
in če je mehanik porabil 8 ur jih je porabil 8 ur.
in če se to ne razlikuje od normativou veliko potem je vse ok.
razn tebi ki veš eno stran več kot knjiga...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jan 19, 2016 2:57 pm

Dejte zajci, dejte se glasit ja...večina vas še avta vidla ni od daleč, zdej pa kr sanjate, kuk bi to nardil v 1/2 ure....Zajčki, demontaža in montaža menjalnika traja za izkušenega mehanika cca. 2-3 ure, spet odvisno od avta. Kake max. pol ure traja,da zamenja sklopko in cilinder, da je pa treba menjat ležaje v menjalniku, je pa treba menjalnik podret,zamenjat in tut pravilno skup zložit. Že res,da pade narazen in skup ko lego kocke, če veš za kaj se gre....ampak obstajo postopki pri menjavi ležajev,uporaba specialnih orodij.....to pa ni kr tak kot bi pašteto na kruh namazal. In ja, končni račun je OK!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To jan 19, 2016 3:00 pm

Black_Racer® je napisal/-a:Na uradnem servisu JA, moraš vedet da imajo zelo zasoljene cene, en dober domači mehankar bi dost cenej naredo če nimaš več v garanciji ;)
Čeprav 8 ur mislim da so mal pretiravali ali pa so res tako počasni v tem času še js obnovim menjalnik in naredim mali servis poleg pa nisem mehanik ;)

Ko dobim naslednjo okvaro menjalnika, bom zagotovo prišel k tebi. Ti boš popravil, računal svoje delo, jaz bom šel tačas na kak pir in še bom zaslužil... Zakaj bi se trudil, če pa obstajajo taki mojstri:P
Govorimo o menjavi ležaja v menjalniku.....upam da je to jasno?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jan 19, 2016 5:05 pm

Cena se mi zdi primerna, drugače se bi pa lahko predhodno pozanimal koliko te bo to koštalo. Lahko bi tudi dobil več predračunov in se bi na podlagi tega odločil. Če bi pa še vedno bilo preveč, je pa YT in ostali internet poln navodil kaj in kako, pa se lahko lotite tega sami (tole ne leti samo na avtorja teme, ampak na vse ki so brihtni da je tole predrago), pa se bi prišparalo 200€. Razen če bi kaj šlo narobe :lol:

Sem pa čisto iz firbca šel pogledat koliko je mene prišel približno podoben podvig. Delalo se je: glavni servis, redni servis, menjava sklopke, menjava hladilne in zavorne tekočine. Materjal (sem ga dobil jaz) je bil 297,00€, delo 260,50€, delalo se je pri "popoldancu" in se mi ne zdi predrago.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 4 gostov