Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matko37
Novinec

Honda Civic 1.8 - 2008 poraba olja!?!?

Napisal/-a Matko37 To jan 26, 2016 10:20 am

Pozdravljeni. Oglašam se glede porabe olja. Da povzamem:
- do 200.000km nič dolivanja, med servisnim intervalom (20.000km) prišel iz MAX na sredino med MAX in MIN
- sedaj je pričel s pitjem olja, najprej 1l na 10.000 km, sedaj je spil 1l na 6.000 km in se mi zdi da poraba kar narašča

Trenutni kilometri: 218.000km

Motor je suh, spodaj nobene luže, kjer je avto parkiran, avto vleče normalno, zvok motorja normalen. Edino kar sem opazil je nekoliko - ne veliko - rumene smetane nabrane na pokrovčku za dolivanje olja, morda zaradi mraza in nekaj voženj pri -10 na kratke relacije ali pa je načeto tesnilo glave ?

Če se bo taka poraba olja nadaljevala, bo pri 250.000km treba nekaj narediti. Serviser pravi, da se razdiranje motorja ne splača, da je to takoooo drago, da nima smisla in je bolje vgraditi drug motor, nek rabljen. Cene ni povedal. Razmišljam, ali je to tako drago samo pri Honda servisu (pač original servis) in bi morda ceneje prišel skozi, če dele sam naročim iz Anglije in mi nekdo drug uredi generalno. Vaša mnenja prosim, v katero smer se bi vi nagibali v mojem primeru.

Kaj vse je potrebno menjati pri taki generalni zraven batnih obročkov, teflonov...? Verigo tudi, španare in vodno pumpo? Pa ojnične ležaje? Pa še kaj takega?

Kakšna je sploh normalna poraba olja za tak motor?

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Re: Honda Civic 1.8 - 2008 poraba olja!?!?

Napisal/-a Black_Racer® To jan 26, 2016 11:36 am

To je normalno še posebej če je veliko voženj v območju vtec-a pol več spije, js sm imel civica Type-R in mi je v cca 15k km ki sem jih naredil v enem letu spil cca pol litra olja z dokaj normalno vožnjo, je pa bilo prvo leto ko sem dobil v roke imel teško nogo pa tudi spil okoli litra olja še posebej ker sem imel čisto sintetiko olja not castrola 5w 30
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Honda Civic 1.8 - 2008 poraba olja!?!?

Napisal/-a ojnica Če jan 28, 2016 9:48 pm

Olje dobiš 1l za 5 evrov ti bi delal generalno za 1000 evrov.
Probaj še s kakšnim drugim oljem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov