Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DarkoMr
Nov uporabnik

Servo volan trd Ford Focus l 2004

Napisal/-a DarkoMr Pe feb 12, 2016 8:19 pm

Pozdravljeni,

Na forumu sem zbrskal že nekaj podobnih težav, a bi vseeno napisal svoj primer in prosil za nasvet in vase mišljenje, kaj bi lahko bilo.
Prejšnji teden mi je dvakrat v dveh dneh ob prižigu lučke, ki javlja napako otrdel servo volan na Ford Focus (2004) in sicer po tem, ko sem cca 8 km vozil po avtocesti in prišel z nje ter stal na semaforju, torej ko je bil avto na mestu.
Sprva sem mislil, da je zmanjkalo olja, a je bil na max. Takoj po ponovnem vžigu se je volan obnašal normalno, zato sem peljal še naslednje dni, a s kančkom strahu. Po nekaj dneh je volan postal trd, brez, da se se mi prižge lučka za napako in sedaj je tako že nekaj dni. Občasno malo omehča, a ne kot bi mogel funcionirat s servo asistenco.

Torej, olja je dovolj. Kaj bi lahko bilo? Je možno, da je zaradi jermena? Namreč, na to opcijo upam, ker bo verjetno najcenejša okvara.

Vnaprej hvala za odgovore in predloge, kako preverimo in diagnosticiram kaj je točno problem

Lep vikend

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Servo volan trd Ford Focus l 2004

Napisal/-a Fan Pe feb 12, 2016 8:29 pm

Kakšen priklop na tester bi bila kar prava pot...........
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

DarkoMr
Nov uporabnik

Napisal/-a DarkoMr So feb 13, 2016 1:48 pm

To mi je jasno, ampak me zanima, če je možno preden grem do serviserja kakorkoli postavit diagnozo, a gre za jermen, pumpo, al je komplet volansko letev za menjat... da se pripravim na finančni zalogaj :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So feb 13, 2016 3:14 pm

Lahko je pumpa,lahko je servo letev,lahko je kaj na elektroniki...Po opisu napake bi najprej preveril s testerjem,kaj se dogaja, potem pa bi zamenjal olje, ker ga verjetno ni še nikoli nihče zamenjal in je možno,da so usedline zabile sistem.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov