janezek_85 je napisal/-a:No da bo tema imela epilog: Šele zdaj, torej po dveh letih sem vgradil nepovratni ventil med filtrom in visokotlačno črpalko, in danes zjutraj je vžgal v prvo brez kakršnega koli problema. Saj ne rečem da sem napako/okvaro odpravil, vendar sem izvedel najcenejšo rešitev, ki dejansko deluje. Saj v nasprotnem primeru bi vsak šel menjati vse po spisku in bi stroški hitro nanesli 1000EUR.
TrijoAdijo je napisal/-a:A to ti cuka tam nekje od 2000 pa do 2500-2600 obratov?Pa po možnosti samo v 5. prestavi? Če ja...potem ni problem v egr-u.
janezek_85 je napisal/-a:No da bo tema imela epilog: Šele zdaj, torej po dveh letih sem vgradil nepovratni ventil med filtrom in visokotlačno črpalko, in danes zjutraj je vžgal v prvo brez kakršnega koli problema. Saj ne rečem da sem napako/okvaro odpravil, vendar sem izvedel najcenejšo rešitev, ki dejansko deluje. Saj v nasprotnem primeru bi vsak šel menjati vse po spisku in bi stroški hitro nanesli 1000EUR.
TrijoAdijo je napisal/-a:1. problem je treba preverjat s testerjem - hladni - padec pritiska goriva in merjenje višino pritiska v trenutku, ko motor vžge. Zraven pa še testne lončke na dizah in preverjat napljuvano količino.
2. problem...a trese al cuka? Ker v tej prestavi in pri teh hitrostih (100-130km/h) se ti lahko zdi, da cuka,a v bistvu trese zaradi zvite feltne ali pa razbalansiranih gum.
hp6715s je napisal/-a:@TrijoAdijo....kakšen nasvet glede slednjega?
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov