krizkraz je napisal/-a:"pelji mehaniku" <?> "škoda vsakega €".... katero zdaj?
nekje je treba začet ne..In ko začneš, si ponavadi pač brez izkušenj. No, mogoče si se ti že rodil izkušenpa si se namesto mama drl gedore, kaj pa vem.
Zobje ti bodo tudi slej kot prej segnili, brezveze vsak dan vzdrževat...boš prišparal kak € za pasto haha.
Sicer nisem čustveno navezan na avto, pač pa nisem pretirano potrošniško usmerjen. Če se da popravit, in če je računica ok... glej, avto sem "dobil" za 350€. Poglej oglase in najdi tak avto, z realnimi kilometri.
čare je napisal/-a:Kakor gledam ma ta motor res debilen sistem za napenjanje verige tako da ga poglej če ni zaštekal pa potem ketna opleta.V Haynesu maš sigurno vse slikovno opisano.
primozek68 je napisal/-a:Okej. Če s Haynes manual ne znaš zamenjat navadnega jermena potem niti ni treba se začet učit. Raje daj nekomu par 10€ da ti porihta. Sam osebno sem prvič s Haynesom potegnu glavo dol, jo dal porihtat, sestavil in naredil še 30.000km preden sem prodal.
Primerjava z zobmi je drgač čist mem.
Avto pa ni niti oldtimer, youngtimer, niti ni za pogledat, ni redek, ni markanten, nima sploh voznih lastnosti, nič. Vozi dokler ne crkne, potem pa v prešo.
Sicer ti je to že @Fan namignil, sam nisi štekal.
To vse je seveda samo moje mnenje.
krizkraz je napisal/-a:16valve, hvala za prispevek,
ampak sem to, se dobi v trgovini, izvedel že od drugih. Verjamem pa, da nisi cele teme šel brat (kar je včasih fajn, da se skoncentrira koristne info:)
no, mogoče te je moj long ass post že dovolj zmantral:) bom probal koncentrirat v bodoče,,,
Tudi glede rožljanja pa kar verjamem žaretu, da je veriga oz. napenjalec. Enostavno se sliši kot rotirajoč zvok, ne tap tap tap udarjanje - tudi izvor zvoka se sliši nižje znotraj spodaj, ne pa zgoraj pri ventilih.. Sem pa bral, da so ventili problematični pri teh avtih, tako da bo vsekakor potrebno tudi to nastaviti.
Trenutno imam bolj težavo, s čim naj odvijem 115Nmetrsko matico na jermenici ročične gredi?? (glej moj prejšnji post za linke)
al s tisto udarno zadevo s kladivom, ali enostavno polmetrsko t-palico?
lp vsem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov