Nasveti in napotki ter povpraševanja...

motom
Stalni uporabnik

Golf7 elektro shema

Napisal/-a motom Ne feb 28, 2016 2:26 pm

Potrebujem elektro shemo za Golf7 1,6 TDI, 2015.
Bi bil pa hvaležen tudi za shemo varovalk, ker niti tega ni v knjižici.
Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: Golf7 elektro shema

Napisal/-a yashica Ne feb 28, 2016 2:44 pm

1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Ne feb 28, 2016 11:03 pm

yashica je napisal/-a:Shema varovalk: https://drive.google.com/file/d/0B-0IaQ ... ef=2&pli=1

Verjetno se kdo ne bo z mano strinjal, samo sem mnenja da takšne sheme niso za javnost, čeprav motom najverjetneje nima slabih namenov.
Je pa po drugi strani res da kriminalci hitro pridejo do vsemogočnih podatkov če je javno ali ne in bodo nekako prišlo do info.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne feb 28, 2016 11:07 pm

Kaj je pa tu tako skrivnostnega? Tist ki se ukvarja s krajo ima take sheme še predenj jih tovarne izdajo :) Poleg tega ni tu nič kaj takega kjer bi lahko dostopal brez da bi odprl avto....Tudi če daš komplet elektro shemo moraš še vseeno prit v vozilo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Ne feb 28, 2016 11:21 pm

Pridejo oni notri v parih sekundah, če imajo pa ta načrt pa lahko še varovalke za alarm onesposobijo. Neki turbo ključ imajo, ki vsako vozilo odpre. Jaz ne vem kako sploh dovolijo kaj takega prodajat. Hvala bogu da so vsaj načrte za bombe z zakonom umaknili iz interneta, ker danes skoraj ni več stvari ki se je na internetu ne najde, ljudi pa je vedno več norih.
turbo dekoder:
https://www.youtube.com/watch?v=lEJrWjUnhGI
https://www.youtube.com/watch?v=0lO5ipUICdM

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 28, 2016 11:58 pm

Človek, za koliko zaostajaš? Lisko napiše to: "Kaj je pa tu tako skrivnostnega? Tist ki se ukvarja s krajo ima take sheme še preden jih tovarne izdajo", za tem pa ti to: "če imajo pa ta načrt pa lahko še varovalke za alarm onesposobijo". Vidiš časovno nezaporedje?

Lahko že nehaš s temi litanijami v vsaki temi, ki se jo lotiš? Odpri novo temo - npr "Kraje - načini in obramba" in piši samo tam! :twisted: :roll: :!:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po feb 29, 2016 10:33 pm

Sova ti si pač bil ob Golfa in te take stvari zdaj bolijo ampak kaj pa če @motom te stvari potrebuje ravno zato da naredi custom alarm?? To pa da v knjižici ni sheme z varovalkami je pa žalostno.

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Po feb 29, 2016 10:38 pm

Čare se strinjam, bom že pozabil, ampak ko se pa spomnim sem pa kot ris jezen.
Ne bom več odgovarjal, samo to še.
lisko je napisal/-a:...Tist ki se ukvarja s krajo ima take sheme še predenj jih tovarne izdajo :) ....
Jaz temu ne verjamem, ker roparji ne morejo v naprej vedeti kakšna bo shema preden jih v tovarni naredijo oziroma izdajo, ker toliko varovanja pa zaenkrat še imajo, čeprav info rade iztekajo iz tovarn.
Ko sem si po ropu pogledal oddaje na temo kraj na YouTube, pa nimam blage veze o računalnikih, sem takoj videl kako to poteka. Pametni(black hat) so problem in bodo, ampak navaden bimbo si lahko kupi univerzalni turbo ključ, shemo kako se onesposobi alarm poišče na internetu(takšna kot je tukaj), potem si nabavi tester in preko OBDja razkodira računalnik vozila in se odpelje.
V pol ure se lahko vsak nauči koncept kako se ukrade vozilo, vse po zaslugi interneta. Meni se ne zdi dopustno da so takšne informacije na internetu, ampak v takšnih informacijskih časih živimo, ko se na internetu najde kako se speče palačinka ali pa depeša s tajnimi podatki.

Upam da jih bo imel čim dlje na rokah:
https://www.youtube.com/watch?v=pryM7EFRO2A
https://www.youtube.com/watch?v=kVmPfCFFkqQ
.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po feb 29, 2016 11:11 pm

Motis se. Ce so sheme javne je varnost enaka ali celo vecja kot ce bi bile RES tajne. Na zalost niso javni se protokoli, program ecuja itd. Ce je vse javno se salabajzerstvo hitro vidi in odpravi. Ce ne, se ne, posveceni pa vseeno pridejo do tega, in tako ostanes brez avta.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov