Mi ni problem zaradi denarja, le malo sem skeptičen, ker gre za uradni servis in se ne morem znebiti občutka, da mi pač na vsak način hočejo prodat komplet.
@klekej, zakaj sam ne preveriš? Saj je zelo preprosto. dvigneš avto spredaj levo pri rotiranem volanu skrajno v levo. Samo še odmontiraš kolo in voila, vse boš imel vidno. S šublerjem pomeriš debelino diska, oceniš rjavenje, koliko je globoko in vidiš, če je še rezerve za drejanje.
Če ploščice razpadajo ali če odstopa zavorna obloga, boš najbrž tudi videl. Tudi sneti jih ni problem.
Avto je že tam v sklopu servisa in nimam časa skakati gor in dol, tako da bom kar menjal, stare pa domov vzel in se (mogoče) sekiral kasneje, ko bo čas do mehanika skočit.
Pri 40kkm se NE menja diskov, a ste bolani? Se pa spuca (okroca s kladivom in poreže zs starim dletom) rob in poreže iglo na robovih (če že), če znate. Ploščice se ocenijo na izgled, se pa ne dreka in če je kakšen graben, se čistijo vodila in poravna disk. Seveda je pa strokovnost mehanika ključna. Pusti servise, naj se najejo pri tepcih, če si upajo.