Napisal/-a Marjan_ Sr mar 23, 2016 3:31 pm
Pozdravljeni
Imam problem s servo črpalko (električno) pri Peugeot 307 break 2006
Pred kakimi tremi meseci je začel crkovat servo. Med vožnjo je kar naenkrat odpovedal, volan je postal trd. Sumljivo mi je bilo to, da ko sem avto ugasnil in takoj nazaj vžgal, je servo spet delal, vsaj nekaj kilometrov ali dni.
Pregledal sem forume ter šel k mehaniku, vsepovsod enako, crknila bo servo črpalka (električna).
Glede na cene novih sem nabavil rabljeno preko ebay-a. Obstoječe ni bilo mogoče obnoviti, ker je tak tip črpalke so mi rekli. Črpalko sem dal mehaniku da jo menja. Povedal mi je da je nekaj spustlo in da je olje prišlo do kontaktov in da je verjetno to krivo.
Zdaj je mesec dni po menjavi, in glej ga hudiča, zadeva se ponovila. v zadnjih tednih kar nekajkrat. Ker je druga, zamenjana črpalka, zgledala kot nova sem nekako v dvomih da je spet odpovedala črpalka, saj se dogaja popolnoma enako kot prej.
Zdaj me pa zanima, ali je možno da bi še tu bilo kaj drugega? Sumim elektriko, da nekaj ne štima, kakšni kontakti ali napetost. Ker sem avto lani nabavil nevem kako je stanje z akumolatorjem, vem samo da ni starejši od treh let. Vse drugo dela normalno.
Nebi rad spet menjal črpalke, čez mesec dni pa spet ista zgodba.
Prosim za pomoč.
Hvala
LP,
Marjan