Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zgembutin
Nov uporabnik

Škripanje/cingljanje pri sklopki

Napisal/-a zgembutin Pe apr 01, 2016 10:01 am

V avtu mi pri sklopki/menjalniku nekaj kovinsko škripa/cinglja pri spuščeni sklopki. Torej če prižgem avto v leru, prve dve-tri sekunde nič, potem se pa začne cingljanje/kovinsko škripanje. Če pritisnem sklopko (dovolj je par cm na pedalu) utihne. Ko spustim sklopko spet zvok. Zvok se sliši tudi med vožnjo (sprobal sicer samo v prvi in drugi prestavi).

Ima kdo kako idejo kaj bi bilo? In kako "nevarno" je? Malo me skrbi, da bi peljal na servis, pa bi takoj rekli "treba vse menjat", medtem ko bi bil krivec samo kak nepomemben ležaj, ali kaj podobno poceni, po drugi strani me pa sekira, da ne bo jutri samo kaj razgonilo, in uničilo še kaj dražjega od sklopke in bližnje okolice. Torej samo za info, če kdo ve, kaj bi lahko blo, da me manj nategnejo na servisih (oziroma da peljem drugam, če je treba).

Kia ceed, 1.4 bencinar, 2009, 130kkm

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Škripanje/cingljanje pri sklopki

Napisal/-a Fan Pe apr 01, 2016 10:12 am

Nikoli ne peljite vozila na tak servis, ker menite, da vas nameravajo prinesti okoli!

Potrebno bo menjati potisni ležaj sklopke, ko bo že menjalnik dol, se naj preveri v kakšnem stanju je lamela.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

zgembutin
Nov uporabnik

Napisal/-a zgembutin Pe apr 01, 2016 10:15 am

Koliko okvirno je pa cena za menjavo? ni treba na cent natančno, bolj tisto, 100, 200, 500,... eur?

Carmack
Nov uporabnik

Napisal/-a Carmack Pe apr 01, 2016 10:17 am

Zdravo,

pri meni je tako "žvižgalo" ko je potem kar kmalu potisni ležaj prebil skozi potisno ploščo in je bilo potem potrebno seveda menjati komplet set sklopke. Sklopka je bila sicer tako ali tako na koncu.

Enaki simptomi, ko je bila sklopka spojena, v vožnji, se je slišalo malo žvižganja, škripanja, karkoli, ko sem vsaj malo pritisnil na sklopko, je nehalo. Odkar so se zvoki pojavili, pa do odpovedi sklopke, je bilo prevoženih samo cca 100 km, tako da čimprej preveri če je to to, da ne ostaneš v kakšni vukojebini...

Za sklopko sem jaz dal 150€ (P307), za delo 100€, skupaj 250€.

lp,
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov