Napisal/-a vajenec83 Pe apr 08, 2016 9:17 pm
Pozdravljeni,
naj pojasnim svojo težavo. Že cca. 2 meseca avto ob vožnji (ni pravila kdaj) izgubi svojo moč, oz. imam včasih občutek, da ga nekaj zavira. To zgleda npr. tako: vozim se po avtocesti 130 km/h, nakar naenkrat pade hitrost pod 100 km/h, ne glede na to, koliko pritiskam na plin, avto ne gre nikamor. To je prej trajalo lahko nekaj sekund, danes pa je to bilo 20 km po avtocesti. Včasih se to pojavi tudi pri zagonu motorja in speljevanju, skratka ni pravila. Težava se lahko pojavi večkrat na dan (daljša relacija), ali pa je dva tedna zatišja. Ko se mi je danes zgodila omenjena težava, sem avto parkiral in dal v ler, ter poskušal dodati gas v prazno, vendar ni šlo v nobenem primeru čez 2500 obratov. Čez določen čas (spet ni pravila, lahko čez nekaj sekund ali minut) avto dobi nazaj svojo moč oz. občutek zaviranja popusti. Avto ni nikoli javil nobene napake na zaslonu.
Sem bil že na pooblaščenem servisu, kjer so avto priklopili na računalnik, ki ni pokazal nobene napake. Ko pa so se z avtom peljali, naj bi jim računalnik javil napako na podtlačni cevi, ki so jo zamenjali, zaračunali pa precej denarja. Omenjenih težav s tem niso odpravili. Gre za Škodo Octavio 3 1.6 TDI 77kw letnik 2013.
Za kakršne koli informacije bom hvaležen. LP