Nasveti in napotki ter povpraševanja...

krizkraz
Nov uporabnik

Načet spoj cevi in izpušnega lonca

Napisal/-a krizkraz Po apr 11, 2016 1:25 am

Pozdravljeni mojstri,

sem porabil ostanke starih tramov in si zabil eno tako osnovno rampo za osnovno vzdrževanje. Olje √ , filter za olje √, filter za bencin √. Zdaj pa vidim, da je pri spoju lonca in srednje cevi rja preglodala po spodnji polovici cevi - tri luknje - če zamašim z roko, se čuti.

Lani septembra še nisem imel rampe, zato sem dal menjati precej počen lonec. Mehanik s fleksom brusil, rezal - ali je možno, da je dodatno poškodoval že itak staro cev - in pospešil to korozijo (risi levo od korozije)?

Torej,
- Če se to začasno -> "poflika", ali je možno, da potem ko preperi skozi, da zaserjem še lonec? Lahko rja pride po notranjosti v lonec in ga načne? In potem še stare cevi ven iz lonca ne bom mogel dobiti?
Lonec je namreč nov in je bil malenkost dražji, ne najcenejši (75€ xy? (je kar debel) vs 40€ Novak..), in je mehanik rekel, da bo zdržal do konca avta (Fiesta 1.3 98 , a le 66kkm). Pravi da tistih poceni Novakovih ne montira, ker mu pol hodijo jokat čez leto in pol, da so spet prežrti.... zato lonca ne bi rad predčasno in brezveze (zavoljo par deset evrov) uničil.

Avto bi se še rad vozil...kakih 100kkm oz. pač do konca, čimdlje :)

Koliko še imam rezervo časa, da zadeva prežre skozi (oz. v lonec), po slikah sodeč? :mrgreen:
Kaj pa cink sprej, pa pocinkan pleh okoli namotam pa dve objemki pa srečno? =P :mrgreen:
slutim, da flikanje odpade, če bi rad dolgoročnejšo rešitev?

Gledam nove cevi: BOSAL 116€, NOVAK 21€ !!! skoraj 100€ razlike. Kake imate vi izkušnje z Bosal oz. Novak, oziroma kaj mi priporočate? Je razlika v ceni v tem primeru res odraz kvalitete aka - bo Novak res taki poden?
Našel še ASMET za 18€!!! Ali lahko to zdrži gor par let ali so totalna j***a??
Se mi splača vzet BOSAL?
Kje bi se še dalo dobiti kakšne takšne cevi, za neko vmesno ceno - ajd 50€?

Če bi šlo, bi rad poskusil menjati sam, sem pa prebral, da je potrebno za menjavo srednje cevi pri Fiesti odstraniti zadnji most? A je to nujno, ali zgolj priporočljivo?

Najlepša izdatna hvala za pomoč!
Priponke
Zum in_aus_puch.jpg
Zgoraj.JPG
Zgornja stran - OK
Od_strani.JPG
Od strani
Spodaj.JPG
Spodnja stran - NI OK!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Načet spoj cevi in izpušnega lonca

Napisal/-a TrijoAdijo Po apr 11, 2016 6:27 am

Dej pejt do prvega auspuharja, pa ti bo tole rešu tik-tak.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po apr 11, 2016 8:16 am

X2
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Po apr 11, 2016 8:59 am

POjdi do avspuharja in bodo rešli po vaši odločitvi komplet druga cev ali pa odrežejo ta del ki rjasti in zvarijo poleg drugo novo cev ter špricnejo zvare z cink sprejem
1 3 5
2 4 6 R

krizkraz
Nov uporabnik

Napisal/-a krizkraz Po apr 11, 2016 1:39 pm

Zanimivo,

vidim na Autodoc.si da dobiš enako BOSAL cev za 30€ ... sicer je iz Nemčije ne pošiljajo (doh)...pri nas pa nekateri sleparji dvignejo ceno na 120€==?? :x
Razne Ernst, Walker in HJS ima autodoc za 50€-60€... če bi jih poslali sem, bi bilo fajn.

drugače pa...saj bi šel do prvega majstora, da mi reši tik-tak, ampak bi se rad vsaj malo sprakticiral z osnovno avto-mehaniko. Delno zaradi prihranka (ko pač gre), delno zaradi izziva in dobrega občutka.
saj pa se je fajn kaj naučit ... pa mislim, da noben mehanik ne bo lačen, mu jaz svoje gare ne zapeljem:)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Po apr 11, 2016 7:40 pm

Hmm.. Najbrž ni nihče zasral in zažagal. Cev pač zgnije. Če bi se rad sam ukvarjal s tem, pa kupiš kos cevi, staro odrežeš in novo privariš nazaj. Na koncu še malo posprejaš var in je. Cevi prodajajo v vsaki avtotrgovini.
To o avtu na tramovih in ležanju pod njimi pa ne bom komentiral, če si si izbral tak konec...po želji. :huh:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov