Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LeXani
Nov uporabnik

Kraj: Cerknica

izguba moči ter čudno vžiganje motorja

Napisal/-a LeXani Ne jun 12, 2016 10:22 am

Pozdravljeni!
Odločil sem se da predstavim dva problema ki se mi dogajata v kratkem..da bi vedel kako "hudo" je..
1. Večkrat se mi je v roku dveh tednov pojavil problem nekakšne izgube moči med vožnjo.. segret motor, 2000 obratov, 4 brzina..za par sekund kar malo potrese, potem moram menjat v 3..in nato nazaj na 4..dela normalno. ( pojavilo se mi je 3x krat v dveh tednih)
2. Včeraj sem poleg omenjenega problema doživel še nekakšno težko vžiganje motorja..prižgem avto normalno brez problema, prestavim v vzratno prestavo da bom obrnil avto (manjši klanec).. prestavim v prvo da bi speljal že prej avto ugasne..ponovno obrnem ključ..vse normalno na armaturi nobene napake..štartam..motor se komaj vrti..a ne vžge..počakam kakšno minuto..ponovim motor zopet komaj vrti a ko pritisnem na stopalko za plin motor pridobi na moči in deluje normalno. Motor je bil segret..ko sem prišel domov mi je vžgal normalno...

Sta napaki povezani, oziroma v čem je problem?

Avto: Golf plus VI 1.6 tdi blumotion 105hp, 2010, 155.000km

Hvala za odg.!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: izguba moči ter čudno vžiganje motorja

Napisal/-a yashica Ne jun 12, 2016 10:59 am

1.6 TDI te generacije ni ravno biser. Težave z EGR ventili in predvsem visokotlačnimi črpalkami (posledično šobami) so zelo pogoste.
Svetujem, da avto pelješ na diagnostiko.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov