Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Problem zavor Fiat punto 55s

Napisal/-a [g0ran24] To mar 16, 2004 2:03 pm

Evo moj prvi post in moje prvo vprašanje :)

Že neki časa imam težave z sprednjim desnim zavornim sistemom zdi se mi da ko prtisnem na bremzo in spustim kot da bi mi bremza še zmeri držala...enkrat sm pršo ponoči tudi domov in vido da je disk čist žarel. pozanimo sm se mal naokol in baje je potrebno zamenjat cilinder na bremzi. zdej me zanima če je to kej zahteven posel al lahko v trgovini z avto deli kupim cilinder in sam to zamenjam.A ma gdo kakšen nasvet mogoče.

LP [g0ran23]

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky To mar 16, 2004 2:06 pm

Hm, če ti je žarel disk si po mojem ga tud malo zvil in ploščice me tud zanimajo kako so kej.
The MAN

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To mar 16, 2004 3:16 pm

Cilinder je potrebno samo očistit, ker ti ne povrača in ni potrebno kupovati novega!

Vendar, če še nisi tega nikoli delal ali videl, se ne loti, ker ti bo razpadel, olje ti bo steklo, pa še sestavil ga več ne boš (predlagam nedeljskega mehanika za dve pivi).
Cilinder je treba namreč vzeti dol, cca. dvakrat pritisnit na pedalo bremze, da ga porine ven (vendar ne do konca!!!) in ga z najfinejšim smirkovim papirjem očistiti. Nato se ga z rolcangami ali šraufcvengo (lepi slovenski izrazi) potisne nazaj. Cilinder moral lepo narahlo it ven in not.
Po tem bo cilinder ziher zelo lepo laufal. Tudi dvomim, da so ploščice in disk tako zanič, da bi jih moral menjat, razen če ti bo treslo avto pri bremzanju (zviti disk).

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] To mar 16, 2004 9:56 pm

hvala vsem za odgovore bom jutr to probo uredit če bo šlo :)
wish me luck :)

LP [g0ran23]

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jonas To mar 16, 2004 10:57 pm

Hm, sam ce si reku da je disk cist zareu potem mogoce obstaja tud moznost da si ga pregreu...jz bi na tvojem mestu tud disk pregledu ker se ponavad deformira k ga 1x pregrejes in pol je cela piz**rija s tem - jz se trenutno s takimi tezavami soocam :lol:
Slika

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [g0ran24] Če mar 18, 2004 7:33 am

hy all

Evo vceri sm odpravo tezav bremz.moro sem zamenjat disk ploščice ker desna stran je bla čist pobrana tak da je mal po disku brusla ampak ni tulk da bi moral disk menjat edin če ga bom odneso kom da mi zbrusi tiso celotno stran da pobere en sloj.največji problem je bil v tem ker na desnem sistemu bremz se cilinder sploh ni vračal nazaj zaredi zamašitve plastične lajtunge tak da je še to blo zamenjano.
No zdej vse lepo laufa :)

LP [g0ran23]

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Re: Problem zavor Fiat punto 55s

Napisal/-a keylone Če mar 18, 2004 8:50 pm

[g0ran23] je napisal/-a:Evo moj prvi post in moje prvo vprašanje :)

Že neki časa imam težave z sprednjim desnim zavornim sistemom zdi se mi da ko prtisnem na bremzo in spustim kot da bi mi bremza še zmeri držala...enkrat sm pršo ponoči tudi domov in vido da je disk čist žarel. pozanimo sm se mal naokol in baje je potrebno zamenjat cilinder na bremzi. zdej me zanima če je to kej zahteven posel al lahko v trgovini z avto deli kupim cilinder in sam to zamenjam.A ma gdo kakšen nasvet mogoče.

LP [g0ran23]
cevi od zavor moras zamenjat ker se cilinder ne povraca .ce ti pa je disk pregrelo ga moras nijno zamenat
0-100km/h-2dni vw 1200
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov