Nasveti in napotki ter povpraševanja...

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Seat Ibiza 1.4 16V l.2005

Napisal/-a DragonXP Sr jan 28, 2009 11:00 am

Pozdravljeni!

Mogoce to vprasanje je ze nekdo vprasal, vendar sem iskal z iskalnikom in nisem nec nasel zato bi vas vseeno prosil ce mi lahko pomagate...

Zadeva je sledeca:

1) Ponavadi ko sem odprl voznikova vrata se mi je odprla luc v avtu ter neka pompa zadaj se je dvignila (tak zvok daje :D )...
Sedaj pa mi naredi tole, zvok tiste "pompe" ni slisat vec ko odprem vrata... lucka v avtu se mi ne prizge ter ce ne hitro dam kjuce v kontakt da vzgem avto se bo ta po 30s circa sam zaklenu... Sovoznikova vrata delujejo vredu, ce jih odprem se mi lucka opre ter avto se ne zaklene po 30s...

Zato sklepam da al so mi sli senzorji za vrata (kar malo dvomim da grejo kar tako) ali pa je kaka varovalka kje ampak to nevem kje...

Ce ima kdo kako idejo naj mi jo pove kako to resit, da ne bom vozu na uradni servis in tam mi bojo zaracunali nevem koli ur dela, katerega bi jst naredu v 10min....

2) Drugi problem je pa zadnja luc... avto ma zadaj 4 luci ter na levi strani tista ki je na vratih od prtljaznika ter mislim da je tudi ena izmed stop luci... ne dela... sedaj sem probal jo zamenjat samo nevem zakaj majo tako neumno narejeno da ne pridem zraven za odvit ta drugi vijak ter pobrati zarnico ven... kaj tukaj storiti ima ze kdo izkusnje ali naj peljem na uradni servis jo zamenjat...?

3) Ali ima ta zarnica kaksno vezo z vrati ? So mogoce na enaki varovalki ? ker zarnica ne dela odkadar ne delajo vrata...

Najlepsa vam hvala za vase odgovore ter lep pozdrav !
The Dark Emperor

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jan 28, 2009 1:24 pm

Pozdravljeni
Pri vas nagaja mikro stikalo v ključavnici vrat.
Snamite tapeto vrat, demontirajte ključavnico vrat, zamenjajte mikro stikalo in po obratnem vrstnem redu sestavite. Samo stikalo ni drago, vendar pa je veliko dela za takšno ureditev.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

DragonXP
Nov uporabnik

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a DragonXP Sr jan 28, 2009 2:18 pm

uf hvala ...

Zdej bo sele delo :D morem zvocnke prvo vzet ven pa odcinit vse sele potem tapeto dol... pa se tam se mi zdi da je ful malo placa za sraufat pr kjucavnici... a potem ima tam stikalo za te zadeve moj avto... jaz sem pa mislu da so ti senzorij tako ko odpres vrata, ne na vratih ampak na karoseriji so trije taki krogci... :D

Aha lahko vas se prasam kej je tisti zvok ki ga da ko odprem vrata slisim k sm reku da se mi zdi kot da se ena pompa dvigne... a je to res pompa al je kaj drugega? Mislim sej vem da ni nic narobe tisto je normalno samo tako me zanima kaj je :D
The Dark Emperor

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr jan 28, 2009 2:52 pm

Sori, ampak kaj misliš s tem: "pompa dvigne" ?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr jan 28, 2009 3:18 pm

Pozdravljeni

Predvidevam, da slišite pri odklepanju/zaklepanju zvok servo motorčkov v vratih.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

eden
Nov uporabnik

Napisal/-a eden Sr jan 28, 2009 3:35 pm

sem mel sam tudi ta problem in ga rešil tako da sem to stikalo samo podložil, ker ni imelo več stika z ključavnico, je z nekimi plastičnimi neti gor pritrjeno pa se zgleda obrabi. Sedaj mi deluje vse OK. Na začetku ko odpreš vrata se mi zdi da se vklopi pumpa za benzin, pa piska ti če maš luči vklopljene

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr jan 28, 2009 4:05 pm

No prvi problem so ti že razložili kje tiči.

Glede menjave zadnje žarnice, katera je samo pozicija (stop luči so v zunanjem delu) pa boš najlažje prišel tako da boš luč snel oz. jo zrahljal. Ko odpreš prtljažna vrata imaš ob luči dva čepka pod katerima se skrivata dva vijaka, tretji vijak pa je pod pokrovčkom tapete (drug kot tist za žarnice ven snet). Ko boš to odvil boš brez problema prišel do tistega vijaka in zamenjal žarnico. Aja mislim pa, da je zgolj slučaj od kdaj ta žarnica ne dela.

lp

Uporabniški avatar
Gregamax
Stalni uporabnik

Kraj: Metlika

Napisal/-a Gregamax Sr jan 28, 2009 6:02 pm

Tisto ko odpreš vrata se ti vklopi pumpa za bencin v rezervoarju! Meni na polotu to tudi nardi ko odprem vrata!

Bizkit
Nov uporabnik

Re: Seat Ibiza 1.4 16V l.2005

Napisal/-a Bizkit Po jul 18, 2016 11:11 am

obujam temo :)
jst imam podoben problem (isti avto, le letnik je 2004).
včasih mi je piskalo, ko sem pustil prižgane luči, sedaj mi pa ne več. kaj bi bil razlog za to? tisto mikro stikalo? ker luč na sredini, ko odprem vrata, deluje.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov