Zdravo,
Avto je Clio 1.2 16v, letnik 2002, motor D4F 180k prevoženih. Cuka v prostem teku, pri speljevanju ter pri menjavi prestav (samo do tretje). Zjutraj vedno vžge v drugo, nikoli v prvo. Pri višjih obratih vse ok. Mehaniki so mi diagnosticirali vse - od pokvarjenega ECUja do lambda sonde, noben pa ni točno vedel pri čem bi začel. Original tester na pooblaščenem servisu je pokazal 142 napak.. od česar je serviser izpostavil napako missfire vseh 4ih cilindrov in bi bilo po njegovem za menjat cinšpulo. Gori pa lučka za izpušne pline na armaturki.
V glavnem težava, ki jo imam že dober mesec. Danes dopoldan sem se sam malo lotil amaterskega mehaničarstva in ugotovil, da je v prostoru za svečke (kamor pridejo kabli od cinšpule) dosti olja. Nekaj podobnega kot v tem videu:
http://www.youtube.com/watch?v=RjDIgSsy ... grec_indexŽe na prvi videz je motor na tem predelu masten, oz.se vidijo sledi olja. Olje v tem predelu bi lahko bil vzrok za težko vžiganje motorja in cukanje, kajne? Posledično javlo napake na cinšpuli, svečkah, loputi za zrak, missfire cilindrov in vseh ostalih 140 napak, ki jih javlo na testerju?
Če je to, me zanima, kaj je potrebno narediti, in koliko (vsaj približno) stane takšno popravilo.
Hvala.