Nasveti in napotki ter povpraševanja...

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Nissan Almera Tino poraba olja

Napisal/-a devilkin To avg 02, 2016 9:08 pm

Pozdravljeni.
Sem lastnik Nissan Almere Tino letnik 2005. Motor ima 1.8 85 Kw. Avto je drugače super ohranjen, se lepo vozi, edina težava je poraba olja.
Ta je namreč okrog litra na kakih 1500 km. Takoj ko sem ga kupil me je prepričal in miren tek motorja in tudi drugače povsem normalno delovanje, brez kakšnih sumljivih zvokov, tudi na preizkusni vožnji ni bilo opaziti kakšnih posebnosti, vožnja je super, podvozje popolnoma brez zračnosti skratka vse bp.
Edino prosti tek je bil rahlo visok in ko sem se ustavil pred semaforjem je v prostem teku za trenutek narastel na okrog 1500 obratov potem pa takoj padel na 900 (oziroma na 750 pri ugasnjeni klimi pri prižgani pa okrog 950).
Skratka, ko sem avto kupil sem takoj naredil mali servis , olje Total Quartz 9000 5w40, oljni filter, zračni filter , kabinski filter in se veselo vozil. po kakih 2500 km pa šok, ko mi je potovalni računalnik prikazal opozorilo o manjku olja.
Od takrat ga kot sem napisal nalivam liter na 1500 km Valvoline Durablend 10w 40. Ali ga biksam z napačni oljem ,ker sem nalival vanj sintetiko , kasneje pa se preko strička googla spoznal da moj motor rabi polsintetiko?
Nekaj sem bral da ti motorji žrejo olje sam da ga pa toliko pa nisem mislil.
Se opravičujem za na hitro in na pol napisan post. Mi kdo lahko kaj pametnega svetuje oziroma napiše kar še ne vem, da mi bo v pomoč. Ker avto je drugače super, z majhno porabo in bi se ga bilo škoda losati

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Nissan Almera Tino poraba olja

Napisal/-a mrtwelvetrees To avg 02, 2016 9:14 pm

Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 03, 2016 7:36 am

5W-40 in 10W-40 se nikoli ne meša. Spustite olje ven in nalijte novo olje 10W-40 zamenjajte tudi oljni čistilec
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Sr avg 03, 2016 3:03 pm

Imel prijatelj enak avto in enako porabo olja. Ti motorji imajo serijsko napako glede ''žretja'' olja.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov