Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bombbomb
Nov uporabnik

VW Golf MK5 1.6 bencinar, nima moči

Napisal/-a bombbomb Ne jul 31, 2016 1:58 pm

Pri vožnji nazaj iz dopusta sem opazil da moj VW Glof MK5 1.6 bencinar(letnik 2005, prevoženih 150.ooo km) nima več moči kot jo je imel. Da nima moči si najbolj opazi, ko se pelješ po klancu navzgor, naprimer od Postojne proti Ravbarkomandi pade hitrost na 90 km/h, pa če prav gas stiskaš do konca, tako da je potrebno zamenjati v 4 prestavo. Na ravnini doseže hitrost do max 140 km/h. Na armaturi se ni prižgala nobena lučka, prav tako se avto pri nizkih hitrostih normalno obnaša le poraba goriva se je nekoliko zvišala.

Je imel kdo podobno težavo, osebno sumim na senzor pretoka zraka (MAF senzor)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: VW Golf MK5 1.6 bencinar, nima moči

Napisal/-a Fan Ne jul 31, 2016 10:09 pm

V koliko imate možnost, priklopite vozilo na tester in preverite kakšno mešanico gorivo/zrak dobi motor.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Če avg 04, 2016 4:15 pm

Sam sem tudi imel tak primer na Peugeot 307 1.6 bencin. 1leto po nakupu je vlekel kot nor, do blokade 190 je šel bp. Potem pa naenkrat mora, 140 na AC po ravnem z gasom do konca in ne gre kazalec več gor, ko sem vozil v kak daljši klanec sem mogel v 4. gas do konca držat da je 100-110 prišel gor. Ko sem gas dajal v prostem teku se je slišalo kot neko pihanje zraka.. Peljal na tester Peugeot servis kjer je pokazalo napako na katalizatorju. Nisem verjel in se odpeljal do servisa izpušnih sistemov, prav tako po pregledu avta odkrili katalizator.Po tem se odšel še na preventivni tehnični in zaradi zabasanega katalizatorja sem pogrnil na plinih. Tak avto sem dal na avtonet, novi lastnik je takoj rekel da je katalizator za zamenjat, ga je zamenjal in me po 3 dneh kliče da avto gre ko raketa. Pred tem sem pa jaz zmetal 1000€ na avto pa še zmeraj ni bilo vse kot mora. Lahko da je katalizator, lahko da ne, razlika v VW in Peugeot je velika. Sem pa pred tem menjal tudi izpušni kolektor, ki je bil malo počen a zadeva je bila ista.

bombbomb
Nov uporabnik

Napisal/-a bombbomb Pe avg 05, 2016 6:20 pm

Živjo,

evo danes dobil avto nazaj od serviserja, kot je že napisal Titanius je bil problem v katalizatorju, zadeva zamenjana, avto leti ko raketa.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Pe avg 05, 2016 7:47 pm

Živjo,
Lepo da si rešil težavo. Koliko si pa dal za kataliator in delo? Če seveda ni skrivnost hehe in pa kje si menjal.

bombbomb
Nov uporabnik

Napisal/-a bombbomb Pe avg 05, 2016 9:28 pm

Oj bilo je zelo ugodno zaradi poznanstev oz vrnitve usluge 220 eur z delom.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov