Napisal/-a Misija Po avg 08, 2016 8:58 pm
Pozdravljeni.
Vozilo Opel Asta 1.6 bencinar, prevoženih 66 500 km. Ob vožnji na morje se mi je zgodilo, da časovno naključno nekje med 1800 in 2100 obrati hitrost avtomobila tudi ob polnem plinu ni več naraščala. Koliko mi je na poti na morje in nazaj uspelo razbrati (ker v mestni vožnji tega ni zaznati) je takrat hitrost cca. 100 - 104 km/h in od tu dalje ne gre več - ob tem se čuti, kot da avto nekaj vleče nazaj (blokira, ali kako bi se izrazil). Ne pomaga preklop v recimo 4 prestavo, je ista zgodba. Potem pa, recimo ko je hrib in vožnja navzdol, v roku nekaj sekund to izgine, kot da bi avtomobil moral priti čez neko bariero. Opazil sem, da če pa pospešujem počasi oziroma hitrost pridobivam bolj počasi, do tega skoraj ne pride.
Ob vožnji v hrib navzgor, se je tudi to zgodilo, pri recimo 70km/h. (5 prestava, potem menjal v 4 da bi slo lažje, ampak ne pomaga, tudi 3 prestava ista zgodba). Avto kot da ne gre nikamor. Dokler nisem prišel na ravnino in potem breg nazvdol, kjer je spet šlo lepo dalje.
Opazil sem še, pa ni nujno povezano s tem zgoraj, da avtomobil včasih na rahlem klancu (recimo ko speljem iz nagnjenega dovoza iz garaže) ob speljevanju zacuka. Ampak to samo ko speljem in ne vedno. To se je zgodilo v 3 tednih morda 3 x. To je, ko je hladen.
Na splošno se mi zdi, kot da včasih avto ne gre nikamor (po mestu), pa čeprav ima 115 KM. Včasih pa, kot da potegne prav lepo, kot se spodobi.
Pred 2 mesecema je bil narejen majhen servis.
Kaj bi lahko bilo? Kabli, tuljava? (avto drugače vžiga brez problema).
Hvala!