Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Misija
Nov uporabnik

Opel Astra 1.6 blokiranje pri določeni hitrosti, cukanje

Napisal/-a Misija Po avg 08, 2016 8:58 pm

Pozdravljeni.

Vozilo Opel Asta 1.6 bencinar, prevoženih 66 500 km. Ob vožnji na morje se mi je zgodilo, da časovno naključno nekje med 1800 in 2100 obrati hitrost avtomobila tudi ob polnem plinu ni več naraščala. Koliko mi je na poti na morje in nazaj uspelo razbrati (ker v mestni vožnji tega ni zaznati) je takrat hitrost cca. 100 - 104 km/h in od tu dalje ne gre več - ob tem se čuti, kot da avto nekaj vleče nazaj (blokira, ali kako bi se izrazil). Ne pomaga preklop v recimo 4 prestavo, je ista zgodba. Potem pa, recimo ko je hrib in vožnja navzdol, v roku nekaj sekund to izgine, kot da bi avtomobil moral priti čez neko bariero. Opazil sem, da če pa pospešujem počasi oziroma hitrost pridobivam bolj počasi, do tega skoraj ne pride.

Ob vožnji v hrib navzgor, se je tudi to zgodilo, pri recimo 70km/h. (5 prestava, potem menjal v 4 da bi slo lažje, ampak ne pomaga, tudi 3 prestava ista zgodba). Avto kot da ne gre nikamor. Dokler nisem prišel na ravnino in potem breg nazvdol, kjer je spet šlo lepo dalje.

Opazil sem še, pa ni nujno povezano s tem zgoraj, da avtomobil včasih na rahlem klancu (recimo ko speljem iz nagnjenega dovoza iz garaže) ob speljevanju zacuka. Ampak to samo ko speljem in ne vedno. To se je zgodilo v 3 tednih morda 3 x. To je, ko je hladen.

Na splošno se mi zdi, kot da včasih avto ne gre nikamor (po mestu), pa čeprav ima 115 KM. Včasih pa, kot da potegne prav lepo, kot se spodobi.

Pred 2 mesecema je bil narejen majhen servis.

Kaj bi lahko bilo? Kabli, tuljava? (avto drugače vžiga brez problema).

Hvala!

cc09
Uporabnik

Re: Opel Astra 1.6 blokiranje pri določeni hitrosti, cukanje

Napisal/-a cc09 Po avg 08, 2016 11:13 pm

Kolko časa pa imaš ta avto?
Meni se zdi kar normalno, da ti v 5. 1,6 NA motor pri 1800 obratih verjetno polno naložen za na morje ne pospešuje. Isto če se zapodiš v 5. v klanec s 70 na uro, in potem šaltaš v 4. in 3.

Misija
Nov uporabnik

Napisal/-a Misija To avg 09, 2016 8:53 pm

Avto imam cca. pol leta. Klanec ni bil tako hudi, pa tudi poln nisem bil tako zelo. Preprosto kot da cuka, kot da ga nekaj vleče nazaj. Tudi v klanec navzdol je kratek čas to prisotno, ne poamga niti poln plin. Vse dokler zaradi klanca samega avtomobil ne pridobi na hitrosti (kot da mora preseči neko mejo) in potem normalno lahko pospešujem dalje.

Ker je to naključno oziroma ni vedno prisotno, vem, da avtomobil tudi v normalen hrib pospešuje dokaj brez problema.

Enako velja za primer, kjer v 3 prestavi ni nikakor, tudi ob polnem plinu, šlo preko cca. 70km/h in je bil takšen občutek, kot da motor nekaj blokira, vleče nazaj (cukanje). V tem primeru ni bilo nil prtljage, samo jaz in sopotnica. V 3 prestavi bi moral krepko pospeševat v tisti klanec - ni bila avtocesta, pač pa regionalna cesta.

Res mi ni jasno kaj bi lahko bilo...

Uporabniški avatar
IgorMM
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a IgorMM Sr avg 10, 2016 11:40 am

svečke, tuljava, potem pa naprej iskat rešitev če to ni.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr avg 10, 2016 12:06 pm

EGR in MAF ... mogoče pa ima 260.000km ???

Misija
Nov uporabnik

Napisal/-a Misija Sr avg 10, 2016 4:13 pm

Ne, avto ima realne kilometre, sem jih preveril. Tudi račune od Opel avtohiše, kjer se je redno delal vsak servis ter ostalo. Sklopka je kot nova.

Da bi bile svečke ali tuljava? EGR morda zafilan?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr avg 10, 2016 6:08 pm

Neki vit vat OBDII za 15€ bi rešil te dvome ! :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov