hvala @ brrr in @TrijoAdijo
sta oba kar zadela kje tiči problem in kaj me moti pri vožnji.
moti me točno ta nepreciznost v ovinku, ki je pred tem ni bilo oz vsaj ne v taki meri.....ker je avto težak spredaj, vedno spredaj sili ven, ampak pred posegom si z volanom " čutil " cesto sedaj je pa ko "puding"

....kako se avto pelje naravnost mi je manj pomembno, kot kako se da z avtom peljati skozi ovinke....in ta "krava" od avta se je za svojo velikost in namembnost peljala zelo solidno
očitno bom moral nazaj na optiko in naj mi vse skupaj spredaj malenkost odprejo ( kot je bilo prej) ter nastavijo zadaj.....pri minimalno odprti špuri (kar je bilo tudi prej) mi ni nič pobiralo gum
enako imam na alfi spredaj malce odprto, zadaj zaprto.....avto se vozi za moje pojme zelo ok, rit rada kdaj pobegne, sploh če v ovinku spustiš gas....mi pa res pobira malo gume spredaj notranji rob....nič kritičnega
@pskoda
stalno pišeš kar nekaj in stalno pišeš kontra - narobe ....govoriš, da imam odprto špuro, čeprav je zaprta ( odprta je bila pred posegom), govoriš da je avto nestabilen , ker je spredaj preveč odprta špura - pa to seveda ni res , govoriš kako se da nastaviti le stek, pa temu tudi ni tako!!!
govoriš veliko, pa se mi zdi, da sploh ne veš točno kaj govoriš - ne razumeš.....ali pa jaz tvojih razlag ne razumem in si jih razlagam napačno.
res je, da pri večini civilnih avtov je za tovarniško nastavljati le stek in večina majstrov ti le to rihta ampak z malo truda ( pravi majster) se da malenkost nastaviti / popraviti tudi kot ( malo pile zelo pomaga) ali pa posebni vijaki.....
sploh pa zavisi od mojstra, ki se spozna kaj dela, kako ti nastavi avto, saj je lahko vse znotraj "meja" pa sa avto pelje občutno drugače.
V bistvu nisem vedel, da se lahko taka mala sprememba na špuri tako zelo občuti na vožnji in zaradi tega sem tudi odprl to temo.
Hvala vsem za pomoč, ko bom zrihtal optiko na novo sporočim, kako se je obneslo....
lp