Torej na mojem Vw golf 5 2.0 tdi 4motion 2006 letnik sva s prijatlom menjala notranje žarnice z ledicami. Po 3 dneh mi je ena crknila in sem hotel sam popraviti nakar so crknile še vse ostale. Sedaj sem pa dal notri nazaj stare pa niti one več ne delajo.. kje bi lahko bil problem?
Možno pa tudi, da je ta Golf že tako 'pameten', da je preko CAN-BUS-a zaznal napako in izklopil notranjo osvetlitev - v tem primeru bo avto treba priklopit na tester ...
Hvala za hiter odgovor! Mi je tudi prijatelj nekaj omenil, da je možno da avto sam izklopi elektriko. Tako da bo najverjetneje to. Zanima me kako bi lahko potem naštimal te ledice notri, da ne bi spet čez 3 dni crknile..?
Kaj pa glede varovalke, mogoče kdo ve kje se ta varovalka točno nahaja?
Računalnik avta zazna spremembo napetosti/porabe, ko vključiš kak porabnik. Če ledice nimajo upora, je (ob vključitvi notranje osvetlitve) sprememba napetost/porabe premajhna in to rač. razume kot da ena (ali več) žarnic ne dela ter se kdaj ustrezno prilagodi, običajno tako, da tega "defektnega" porabnika izklopi (in s tem vse, kar je na istem tokokrogu)..