Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mardy
Novinec

Vklop notranjega kroženja ?, R. Scenic

Napisal/-a mardy Po sep 12, 2016 11:41 am

Pozdrav,

Imam R. Scenica l. 08', bencinarja in avtomatsko klimatsko napravo. Opazil sem, da ko je avto parkiran na soncu, torej je pregret, in ko ga vžgem mi samodejno preklopi na notranje kroženje zraka. Ko je parkiran v garaži in je armatura in vse hladno, se to ne zgodi. Klima ni prižgana. Stanje je dejansko takšno kot kaže ta slika z neta:

Slika

Torej znak za notranje kroženje ni prikazan, ampak vklopi se pa vseeno. Potem moram pritisniti gumb za notranje kroženje za kao vklop, in nato še enkrat za izklop, potem je OK.

Kaj bi lahko to bilo krivo, če kdo morda ve?

Je pa še nekaj, ko vklopim notranje kroženje zraka ven iz rež zelo zelo slabo piha. Gledal sem po netu, da neka loputa ne deluje OK, ima kdo kaj izkušenj z tem?

rs5
Novinec

Re: Vklop notranjega kroženja ?, R. Scenic

Napisal/-a rs5 Po sep 12, 2016 11:52 am

Pri automatski klimi ti samodejno vklopi notranje kroženje zraka dokler se vozilo ne ohladi do neke določene temperature.Potem pa zopet odpre loputo.To je pa zato da se vozilo čimhitreje ohladi.
To ima večinoma vozil tako.

mardy
Novinec

Re: Vklop notranjega kroženja ?, R. Scenic

Napisal/-a mardy Po sep 12, 2016 12:52 pm

Ampak potem bi moralo vklopiti tudi klimo, pa je NE.

Klimo vklopi z notranjim kroženjem zraka samo takrat, če sam pritisnem na gumb za notranje kroženje zraka.

To kar se pa meni dogaja pa je, da se notranjo kroženje (brez klime) samodejno prižge ko vroč avto prižgem. In noben indikator na displayu ne kaže da je vklopljeno notranje kroženje ali klima.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov