Logika ni na tvoji strani. Navadno imajo varovalke ločene za levo in desno stran itd.. Nato, crknjena žarnica, nato slabo pritrjena na mesto. Model avta?
Preveri z multimetrom ali 12V "faznpriferjem", če je na žici napetost. V primeru da je, potem je crknjena žarnica ali slab stik na konektorju. Če je ni, je najverjetneje varovalka.
Seveda. Zahvala uporabniku uroš11 za predlog. Ob tej priložnosti pozivam na strpno in kulturno komunikacijo. Ni je teme, ki se ne bi končala z žaljivkami med uporabniki. Enostavno, brzdajte svoj ego in se osredotočite na pomoč s predlogi.
Pozdrav, imam težavo s prednjo levo lučjo - kratka luč mi ne sveti. In sicer pri menjavanju žarnice za dolgo luč sem ugotovil, da se je konektor na žarnici kratke luči nekaj topil oz. žgal. Vendar je žarnica delala. Nato sem konektor snel in ga še enkrat priključil nazaj (da bi preprečil morebiten slab stik). Od tistega trenutka dalje žarnica ne dela. Kupil sem nov konektor in ga zamenjal ter pregledal in zamenjal varovalko za levo kratko luč. Vendar še vedno ne sveti. Mogoče kdo ve kaj bi še lahko bilo narobe? Gre pa za R. Laguna 2, letnik 2004.
No samo toliko, da javim, da sem zadevo rešil. Ko sem preveril vse varovalke (tudi tiste ki niso za kratko luč) in releje, sem skoraj v obupu pomislil, da sta morda obe žarnici, ki naj bi bili v redu, pregoreli (čeprav se mi je zdelo skoraj neverjetno naključje). Zato sem poskusil prestaviti žarnico iz desne strani in je delala (voltmetra žal nimam).....tako da, očitno je ostalo v redu (čeprav ne vem zakaj je topilo konektor-mogoče slab stik, kratek stik...). Vseeno hvala za pomoč.