Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zvezdica_P
Nov uporabnik

Avto kadi belo

Napisal/-a zvezdica_P Sr okt 05, 2016 6:46 am

Pozdravljeni,

2 tedna nazaj sem imela zamašen filter trdih delcev, Seat Leon, TDI, in takrat se je iz auspuha grozno kadilo. Potem sem šla na čišnjenje filtra, naredila regeneracijo in je bilo ok. Vse dokler nisem šla 2 dni nazaj tankat. Od takrat spet kadi belo kot zmešan, še posebej pa v 3. prestavi. Nevem več kaj naj naredim, mogoče je razlog spet ta filter in bi bilo najbolje da ga odstranim, al nevem več kaj.
Prosim za nasvete, saj me to dela zelo živčno, in ljudje, ki vozijo za mano pravijo da je moteče in da smrdi.

LP

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Avto kadi belo

Napisal/-a Energetik81 Sr okt 05, 2016 7:51 am

Ti kaj zmanjkuje hladilne tekočine? Bel dim je ponavadi zaradi puščanja hladilne v cilindre. Kar ponavadi pomeni počeno glavo motorja.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

zvezdica_P
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_P Sr okt 05, 2016 7:53 am

Smo včeraj gledali in zgleda normalna količina

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr okt 05, 2016 8:49 am

Kako se ga je pa sčistilo? Če se ga je tovarniško obnovilo, potem pojdi na reklamacijo, če so ga pa sprali s štrafixom, potem se pa kar navadi da bo smrdelo. Sem imel isto (ne na Seatu), pred čiščenjem je imel tipičen prijeten vonj za dizla, po njem mi je večkrat smrdel kot po gnilih jajcih, če ti pa še vedno smrdi po dizlu, ga niso spucali.

To da kadi belo, je lahko povezano tudi z zunanjo temperaturo, sedaj ko so nižje bo vsak avto kadil belo dokler se ne segreje.

zvezdica_P
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_P Sr okt 05, 2016 8:55 am

edit mod
Predhodnega posta se NE citira!

Sčistili so ga tovarniško ja, brez pranja. in so rekli da če bo še kak problem s tem filtrom da naj ga dam odstraniti. s tem da takrat mi je svetila lučka za filter, sedaj pa ne (še).
Ampak kadi belo tudi ko je že segret, ne samo hladen.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr okt 05, 2016 9:40 am

Filtra se naj ne odstranjuje, sedaj na tehničnih gledajo če je prisoten. Res da zaenkrat samo vizualno, vendar sklepam da ni več daleč ko bojo dejansko merili emisije, takrat bo pa avto za na odpad oz. bo strošek ponovne vgradnje prevelik.

Če kadi tudi ko je segret, potem bo verjetno tako kot je Energetik81 napisal, se bo pa oglasil še kakšen pravi mehanik (kar jaz nisem), in bo še on podal svoje mnenje. Obisk servisa pa ne uide.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr okt 05, 2016 11:32 am

A ima ta model še vodno hlajeno turbino? Tako je meni dimil Sharan 1.8T počeno ohišje turbine pa BOFF ventil utrgan :lol: Po popravilu nikoli več belo dimil!
PS Turbina kljub 299.000km prevoženih brez lufta (zračnosti) v ležajih.... :!: :mrgreen: :mrgreen:

zvezdica_P
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_P Sr okt 05, 2016 11:41 am

hmm to pa jst nebi vedla :?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr okt 05, 2016 12:41 pm

Koliko kilometrov pa si naredil od čiščenja filtra ? Če se ti je sprožil postopek regeneracije (lahko traja dlje časa) in smrdi po gnilih jajcih - to je normalno, samo da kadi belo,... koliko je zdaj to pa je vpašanje.

Si ga malo spucala na avtocesti ? (malo ga teraš)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

zvezdica_P
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_P Sr okt 05, 2016 1:13 pm

Od čiščenja filtra je bilo narejenih približno 250+ km.
Ja sedaj bom počakala še par dni da vidim ali bo nehalo.
Drgače pa nisem šla na avtocesto z njim. Ni v bližini nobene haha. Ga pa poskušam tko na cesti pod obrati terat in bomo vidli kaj bo v roku par dni.

zvezdica_P
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_P Sr okt 05, 2016 7:46 pm

No sedaj se mi je prižgala še lučka za filter trdih delcev, torej je res SPET krivo to.
Kaj mi svetujete? Zamenjava z novim je res velik finančni zalogaj... po čišnjenju pa bo po nekem času spet isto... :?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr okt 05, 2016 8:26 pm

Reklamacija na čiščenje filtra, ne more ga tako hitro zabit. Meni so ga spucali na Vargalantu Vrhnika in mi je zdržal dobro leto (nekje 40.000 km), 250 km ni nič in niso naredili nič.

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom Pe okt 07, 2016 5:36 pm

20161007_180722_resized_1.jpg

Na servisu imajo v vpogled obilo podatkov o stanju dpf filtra, se pravi so točno vedeli da bo čiščenje neuspešno.

Tole je le nekaj izbranih za primer...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov