Kennman je napisal/-a:upam da ne bo narobe ce se js neki vprasam...
ko sem gledal bobne zadaj sem vidu da so cist zarjaveli... a je to lahk kej narobe al ni panike? ker zgleda fuul grdo. a se da zbrusit rjo stran?
Mate je napisal/-a:Tud moje mnenje je, da so diski pregreti, se posebi ce je neka pocen varianta pa dost bremzas iz 120 na 0 brez masine ipd. al pa iz ac na zaviralnega pa iz 160 na 40 na ful bremzo pa kuplungo. En frend je tko zjebu diske na octavii k je vecinoma na polno z absom bremzu brez masine.
jonas je napisal/-a:Mate je napisal/-a:Tud moje mnenje je, da so diski pregreti, se posebi ce je neka pocen varianta pa dost bremzas iz 120 na 0 brez masine ipd. al pa iz ac na zaviralnega pa iz 160 na 40 na ful bremzo pa kuplungo. En frend je tko zjebu diske na octavii k je vecinoma na polno z absom bremzu brez masine.
Ma sej ni fora da zbijem iz 160 na 40 pa da full bremzo pohodm, jz ce mam 180 notr pa cist u easy na bremzo prtisnem bo tud zacel cez neki cajta trest, sam poznej kot ce bol pohodm, tko da je nemogoce brez tresenja... sej tko kot je reku mojster foruma (Nu-NRG)treba bo diske kupt
![]()
Pa a ste mogl zacet se o bobnih govort, zdj sm se spomnu da mam tud jz vse zarjevel in morm tud postrihat, ceprou ubistvu se ne vid k nimam litih feljug gorSam delo mi dajate, damn u all
jonas je napisal/-a:Mate je napisal/-a:Tud moje mnenje je, da so diski pregreti, se posebi ce je neka pocen varianta pa dost bremzas iz 120 na 0 brez masine ipd. al pa iz ac na zaviralnega pa iz 160 na 40 na ful bremzo pa kuplungo. En frend je tko zjebu diske na octavii k je vecinoma na polno z absom bremzu brez masine.
Ma sej ni fora da zbijem iz 160 na 40 pa da full bremzo pohodm, jz ce mam 180 notr pa cist u easy na bremzo prtisnem bo tud zacel cez neki cajta trest, sam poznej kot ce bol pohodm, tko da je nemogoce brez tresenja... sej tko kot je reku mojster foruma (Nu-NRG)treba bo diske kupt
![]()
Pa a ste mogl zacet se o bobnih govort, zdj sm se spomnu da mam tud jz vse zarjevel in morm tud postrihat, ceprou ubistvu se ne vid k nimam litih feljug gorSam delo mi dajate, damn u all
PriSon je napisal/-a:Nu-NRG!
A misliš, da je potrebno dati zadaj namesto bobnov diske? Meni se zdi, da so OK bremze tak kot so!! A boš od RS 2000 dal diske gor ali kak boš to naredo? Ne vem, če imajo 1,6 diske zadaj, tudi 1,8 mislim, da nimajo! Sem pa videl, da RS 2000 xr3i ima zadaj diske!
Glede bobnov je bad to šmirglat, jaz sem si kupo za na bormašino nastavek, da se nem mučo še s tem!!!
ce ti avto pri zaviranju trese pedal ali ostalo je disk zvit oz pesto ni cisto zato disk ne nalega na celi povrsini tukaj se gre ze za 1mm odstopanja pa hudic tresejonas je napisal/-a:Pozdravljeni,
Mam ene par uprašanj glede bremz in upam da mi lahko kdo pomaga.
Pred okoli 7k km sm naredu servis na avtu (Opel Astra) ker sm meu že takrat probleme z bremzami. Mi je mehanik zamenu disk ploščice in pregledu diske in je reku da je vse ok kao. In zdej se zgodovina spet ponavlja. Ko recimo peljem mal hitrej, pa pri ene 170kmh zapeljem na zaviralni pas in pohodm bremzo - pa ne na silo, mi zacne ceu avto trest, še folk k se uzad pele čut kako se ceu avto trese, men bo pa vsak cajt volan iz rok padu, tok ga premetava. In zdej nevem kwa je narobe, a je lahko vzrok še kje drugje ko v diskih, ker namrec zavorno olje in disk ploščice so ble menane pred 7k km? Pa še to je fora pri bremzah, da ko je zadeva hladna, še neki prime, ampak ko se pa segreje pa čist nč ni od tega, še na suhi cesti včasih sploh guma ne zablokira in zdj me je počas že kr strah se hitr pelat![]()
Sm se pa zdj pozanimu glede diskou za moj avto, pa me je model pol tm uprašu če mam hlajene diske al ne ...Hehe a ve mogoče kdo kakšne ma Opel Astra 96 letnik 1.6?
K jz sm bol pek glede tega ane... Pa recimo če nimam hlajene, a bi se dal dat hlajene gor (k so zihr bolše ane?), al ne pašejo? No ok to bi blo vse, upam da mi lahko kdo pomaga pa odgovori preden se ubijem s temi bremzami, hvala že vnaprej
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov