Nasveti in napotki ter povpraševanja...

deska
Nov uporabnik

Po menjavi nosilca se vse trese

Napisal/-a deska So okt 08, 2016 10:59 am

Pozdravljeni,

Menjal sem nosilec menjalnika, ker je vedno, ko si prestavil nekaj udarilo ter grdo cuknilo in sem rekel sigurno kakšen nosilec menjalnika. Menjam nosilec in starega si lahko na roko premikal, verjetno zaradi obrabljenosti, novi je pa trši. Nič več cukanja in udarjanja se pa čuti neke vibracije, ko stojim na mestu v leru. Če primem volan se tudi čuti minimalne vibracije. To sem ugotovil takoj, ko sem speljal od mehanika do prvega semaforja.

Pri menjavi nosilca se je motor na kanalu premikal v skrajno naprej ter nazaj, ker je bilo uteženo priti do vijakov in ni šlo drugače. Vibracije ne prenehajo tudi, če je stisnjena sklopka in pa zdi se mi, da so najbolj prisotne pri segretem motorju.

Avto je atmosferski bencinar z malo km in prvo sklopko. Naj omenim, da sklopka tudi trese ogreta ali ne ter močno potresava pri vožnji vzratno z malo gasa. To me še ne moti, ker je mehka in lepo prime. Kaj je krivo za tiste nove minimalne ampak kar opazne vibracije?

Avto je Ford Focus

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Po menjavi nosilca se vse trese

Napisal/-a Fan So okt 08, 2016 7:07 pm

Katere firme nosilec se je vgradil?
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

deska
Nov uporabnik

Napisal/-a deska So okt 08, 2016 10:37 pm

Bilsten v rdeči škatli

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Ne okt 09, 2016 5:16 pm

Verjetno bo potrebno menjati še nosilce motorja.

Sam sem imel podoben primer....dal sem menjati vse nosilce, torej motorja in menjalnika. Takoj so se začele pojavljati čudne vibracije, kot da je vse skupaj na gortnah.

Na koncu zgodbe se je izkazalo, da EN nosilec motorja ni bil menjan (še zdaj klejem tega pooblaščenca). Ko smo menjali še tega, vibracij več ni bilo.

Jaz si to tako predstavljam... ti si imel zdaj vse stare nosilce, ki so vsi bili že nekako enakomerno vleženi - obrabljeni. Zdaj si dal not en nov nosilec, ki celotno zadevo "bolj nosi" na eni strani, in periferija bolj zato vibrira.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po okt 10, 2016 3:50 pm

joj, seveda bo treba menjat nosilce motorja
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov