Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Pomanjkanje moči 2.2 DTI

Napisal/-a opelboy Ne okt 09, 2016 6:08 pm

Torej, na svoji astri že lep čas opažam pomanjkanje moči. Večino v nizkih do srednjih obratih, sploh v kakšen hrib pod veliko obremenitvijo - takrat, ko najbolj potrebuješ navor in moč.

Poleg pomanjkanja moči je prisoten tudi zvok - kot bi nekdo s sireno vozil za tabo. Pojavi se ob močnem pospeševanju v nekem srednjem območju, nato kot odrezano neha in avto totalno spremeni glas. Naj povem, da je vse skupaj dosti bolj občutno/slišno, ker katalizatorja ni (prav tako kot srednjega lonca), pomaga pa še bolj pretočen zadnji lonec :)

Nekaj sem bral o počenih izpušnih kolektorjih in dihtungah, ki naj bi se menjale z nadgrajenimi. Ko sem snel dol vso pločevino nisem opazil ničesar posebnega, nekaj sledi saj je le pri aktuatorju, ki premika lopatice v turbini.

Nekako sem ostal brez idej, kosov pa ne bi na pamet menjal. Danes sem zadevo priklopil na Autocom in spremljal kaj se dogaja. Nič kar bi padlo v oči.. Pritisk narase na dobra 2 bara max, EGR pri polnem plinu kaže 89% namesto 119%?, bega me edino kontrolni ventil vrtloženja SCV?. Zabetoniran na 4%.

Bi bil kdo tako prijazen in mogoče predlagal kaj še preveriti? Lepo prosim :)

Prilagam še video, ki sem ga posnel na mestu.

https://www.dropbox.com/s/nfihdgtv98xe1 ... 1.mp4?dl=0

nered
Novinec

Re: Pomanjkanje moči 2.2 DTI

Napisal/-a nered Ne okt 09, 2016 7:14 pm

Raztegnjena ketna.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Po okt 10, 2016 7:19 pm

Ok..mogoče kakšen argumentiran odgovor? :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po okt 10, 2016 8:53 pm

2 bara je malo premalo. 1 bar je itak atmosferski. Turbo cevi in IC so celi?

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy To okt 11, 2016 7:50 pm

Hja, ne vem. Baje da ti motorji delujejo tam okoli - nadtlak okoli 1,2 bar.
Cevi so cele, tista ki najprej poči je zamenjana, IC je pa tudi OK (vzel dol, očistil, pregledal).
Ne vem, če bo kaj pomagalo posneti zvok med vožnjo..ker tu ni prisotnega sikanja, ampak zavijanje. Kot da bi 1/4 zraka spustilo mimo lopatic skozi izpuh ven.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To okt 11, 2016 7:55 pm

Če sika je nekaj na pritisku in ga zgublja,če pa žvižga je pa nekaj na avspuhu in zarad tega ne sme it slabše...

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr okt 12, 2016 12:41 pm

Simptome, ki si jih napisal so povsem identicni, kot so bili pri meni. Mislim, da 2.2 DTI ima ketno in bi bilo pametno preverit, da ti ni preskocla/se raztegnala, posledice pa so lahko hujse ce ne popravis pravocasno.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Sr okt 12, 2016 7:10 pm

Na 2.2 DTI si imel raztegnjeno ketno?
Pa se ni nič slišalo prej? V smislu rožljanja.. BMW-ji N47D recimo rožljajo kot sam hudič, ko se ketna poslavlja.

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr okt 12, 2016 7:33 pm

Drugi avto/motor ampak povsem isti simptomi. Avto je enostavno zgubil moč, kar sem opazil v mestni vožnji, najbolj pa se je opazilo pri vožnji v hrib, najhuje pa je bilo, ko smo šli v logarsko in potem mejni prehod na 1300m avto se je komi povzpel z dvema osebama. Moral sem voziti v prvi in še tu je komi držal 20kmh.

Nobenega zvoka, skripanja, rožlanja motor je teku, kot vedno ampak tko po mojem občutku ene 50% manj moči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov