Nasveti in napotki ter povpraševanja...

anja.znidarsic
Nov uporabnik

Toyota Yaris 1.4. D4D, avtomatik - pojemanje moči

Napisal/-a anja.znidarsic Sr okt 05, 2016 7:39 am

Ok fantje, upam, da se najde kdo, ki mi lahko pomaga.

Torej, sem lastnica Toyote Yaris, letnik 2006, 1.4 D4D, avtomatik.

Avto ima 215.000 km. Uporabljen vedno na dolge relacije, večinoma AC. Do sedaj nobenih problemov (razen zadnji levi ABS senzor, standard pri Toyoti). Dva tedna nazaj, prvič se je zgodilo, na AC, kar naenkrat avto pocuka, ko imam notri 120-130 km/h. Pocuka 4x, 5x, pade moč. Imam v peti, gas do konca, avto mi gre 90, zadaj kadi črn dim. Nobene opozorilne lučke :idea: Nada, nič, niente. Pridem po 10 km takele vožnje iz AC, speljem, slabo speljuje, nobene moči. Kar naenkrat potegne. Vse ok naslednjih 1000 km. Vaja se ponovi, identično. Mi meče iz 4. v 5., se dere, nobene moči, nič od nič, kadi. Ko pridem iz AC, potegne. Kot da ni bilo nič. Spet nobene lučke. Danes - isto. Torej, vedno na AC, brez lučke, ko pridem iz AC, spet vse OK :huh:

Mehanik mi je dvakrat pogledal vse cevi, priklopil na računalnik, ki itak ne kaže nobene napake. Peljal se je z njim, ampak avto vozi normalno....in mi nima kaj :roll:

Za kaj bi lahko šlo? Katalizator? DPF? Turbina? Luftmeser (ga je spucal dva dni nazaj). Elektrika?

Avto je bil sicer do cca. 150.000 servisiran na poobl. servisu Lovše v Kranju. Od takrat imam domačega, stalnega mehanika. servis reden na 15.000, menjamo vse priporočeno kot na poobl, (pokličem in mi povejo, kaj je menjati pri določenem št. km).

Mi malo pomagate prosim? oops

Hvala,

lp

Anja

Kohec
Stalni uporabnik

Re: Toyota Yaris 1.4. D4D, avtomatik - pojemanje moči

Napisal/-a Kohec Sr okt 05, 2016 10:09 am

Očitno bo potrebno do boljšega mehanika, takšnega ki se spozna na Toyote. Garažni mehanik ki zna menjati olje ne bo dovolj.

riki1234
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a riki1234 Sr okt 05, 2016 11:28 am

Hej. Imel sem podoben problem. Krive so bile šobe (injektorji).

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr okt 05, 2016 8:29 pm

V koliko vrže v servisni program, zabeleži napako, to pa se lahko v obliki kode prebere s testerjem.
Za začetek kakšen priklop na spodoben tester ..................... potem pa se bo videlo ali bo potrebno menjati tudi mehanika.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

anja.znidarsic
Nov uporabnik

Napisal/-a anja.znidarsic Če okt 06, 2016 9:05 am

Šobe lahko testiram, če se ne motim? Kakšno priporočilo za test, je to že kdo kje delal?

Po vaših izkušnjah, bi bilo dovolj čiščenje, eventuelno obnova, ali menjava?

LP

Anja

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če okt 06, 2016 9:39 am

Avto ima 215.000 km. Uporabljen vedno na dolge relacije, večinoma AC.

Čas je pripeljal do menjave vozila ! Ali pa metanje denarja v draga popravila ? :lol: Za ta mlinček je to nekje zgornja meja še rentabilnosti.

riki1234
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a riki1234 So okt 08, 2016 7:12 am

Šobe naj ti mehanik ven vzame, nato se stestirajo fizično. Lahko pa se stestirajo do neke določene mere kar v avtu preko testerja vsaj toliko da se vidi pri čem sploh si, potem pa boš videla ali bo potrebna obnova ali čiščenje ali pa celo nič in so v super stanju. Praviš da avto nima napake... Nepopolno delovanje ali "scanje" šobe ti ne javi napake zato vseekakor prvo pelji na spodoben tester tako kot so ti že priporočali potem pa nam sporoči. Vso srečo

Lp

anja.znidarsic
Nov uporabnik

Napisal/-a anja.znidarsic To okt 11, 2016 6:09 am

Oj, računalnik je potem le javil napako, sem ga trmasto vozila še naprej in čakala na lučko 8) po priklopu na tester je bilo videti, da je šel merilec pretoka zraka (ki sem ga spomladi sicer že čistila). Zamenjali smo ga, tako da zdaj testiram avto na AC, če bo spet kaj kašljal. Vam javim, kaj se bo kaj dogajalo. Upam, da ostanemo pri luftmeserju :roll:

Ivan36, glede menjave vozila pa takole. Če bi hotela menjati vozilo, bi na forumu spraševala po priporočilih za nakup novega/rabljenega vozila. Tale Toyotica se mi je izkazala kot super avtek, vzdrževanje ni drago, poraba je 4,5 - 4,8. Kakor slišim, 200.000 km za dieselski motor ni neka kilometraža. Zakaj bi menjala avto, če sem z njim zadovoljna? A ti tud menjaš babo prvič ko zakašlja? :lol:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To okt 11, 2016 8:53 am

Upam, da ostanemo pri luftmeserju :roll:

Odloči se ?!
:mrgreen:

Toyotica se mi je izkazala kot super avtek, vzdrževanje ni drago, poraba je 4,5 - 4,8. Kakor slišim, 200.000 km za dieselski motor ni neka kilometraža.

Mal pomešana .... :huh:

anja.znidarsic
Nov uporabnik

Napisal/-a anja.znidarsic Sr okt 19, 2016 9:27 am

Fantje,

loputa za zrak je šla.

Sem morala obupati in peljati na poobl. servis. Mehanska okvara, se zgodi zelo redko, ne morejo popraviti,

bo treba menjati. 400,00 EUR :D

LP

Anja

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr okt 19, 2016 9:46 am

Se je dušilna loputa ščistila in ponovno kalibrirala?
Popravljajo jih v: http://www.carhifi.si/
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

anja.znidarsic
Nov uporabnik

Napisal/-a anja.znidarsic Če okt 20, 2016 10:28 am

Pravijo, da ne morejo popraviti, da je mahanska okvara in da je potrebno zamenjati z novo.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov