Nasveti in napotki ter povpraševanja...

klemmy
Nov uporabnik

Težave s sklopko?

Napisal/-a klemmy Sr nov 09, 2016 8:33 am

Lep pozdrav

Imam VW polo 1.9 SDI, prevoženih dobrih 240.000 km. Pred kratkim(mesec dni nazaj) smo menjali sklopko. Do pred kratkim je bilo vse v redu, zdaj, ko pa so hladnejša jutra ali večeri-če avto miruje, tam okoli 12 h-pa se začne pojavljati težava.

Namreč pri prvem speljevanju po vžigu avta, kakor da bi drsela sklopka, kar spremlja tresenje. Pri vklopu v drugo prestavo še malo, ko pa se vse skupaj malo zagreje, je pa spet vse ok. Če v tem času večkrat ustavim in speljujem, se težava ne pojavi več. Kakor da bi bila sklopka občutljiva na temperaturo ali kaj?

Mnenja dobrodošla, hvala ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Težave s sklopko?

Napisal/-a Ivan36 Sr nov 09, 2016 3:19 pm

Itak! Men je tudi danes zjutraj G3 letnik 95 bil trd menjalnik zunaj pa okoli 0 stal je pa 1 dan pa pol ... Po 5 km je bilo pa vse ok Olje v menjalniku se pač precej shladi in malo zgosti drugega itak ni, ker so not suhe sklopke. Sedaj bom pač počakal kako minuto preden se bom premikal v hladnih jutrih. Za lažji vžig jaz že par let vedno zjutraj stisnem pedal sklopke, da je obremenitev manjša pri zagonu ledenega motorja.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Sr nov 09, 2016 11:30 pm

Tudi meni potrese zjutraj ali pozno zvečer zdaj v mrzlih in deževnih mesecih in ko se zagreje je pa v redu.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če nov 10, 2016 6:46 am

Se pravi, da morate menjat olje v menjalniku in bo bolje
Lp

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Če nov 10, 2016 9:21 am

Se je po menjavi sklopke nalilo ustrezno olje v menjalnik ?

lp.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če nov 10, 2016 9:55 am

Hjaooo
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če nov 10, 2016 10:03 am

Malce sem zmeden. Kaj ima potresavanje sklopke veze z menjalniškim oljem?
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Če nov 10, 2016 10:33 am

Tole menjalniško olje s tresenjem nima ama nič veze. Pelji kripo nazaj k mehaniku in naj zrihta kot se šika. Nova sklopka nima kaj tresti pri speljevanju v mrazu. Do tega prihaja, ko je stara/obrabljena in je v zadnjih vzdihljajih.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

PINki92
Nov uporabnik

Napisal/-a PINki92 Če nov 10, 2016 10:45 am

Meni tudi nova sklopka na starejšem avtu potresava ob hudem mrazu prvih nekaj speljevanj. Na drugem avtu letnik 2015 pa nikoli.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če nov 10, 2016 10:53 am

Pri meni so bile identične težave in se je sčasoma samo vneslo.
Je pa bla tud žica sklopke nova, tako da če jo niste menjal bi lahko to bil vzrok, ker kak cilinder nad menjalnikom ga ni moj imel, samo ročko.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če nov 10, 2016 1:42 pm

Jaz imam pa drugačen problem in se sprašujem če je sklopka na koncu. Največ vozim relacije in tam je vse v redu, v mestih oz. predvsem v gužvah pa se mi rado dogaja da pedal ne gre čisto do konca nazaj, a ko ga z nogo potegnem še tiste dva centimetra, nato sklopka prime ali precej prej ali pa ko pedal čisto spustim, drugače sem vajen da prime nekje na sredini. Sem včeraj že gledal ServiceBox in videl da imam hidravlično sklopko, tako da zajla očitno ni kriva ker je sploh ni (vsaj jaz je nisem našel), sem pa začel razmišljat če se je lamela čudno obrabila in občasno ne spusti do konca in zato tudi pedal ne gre do konca nazaj.
Sklopka je Sachs, menjana je bila cca. 70.000km nazaj, vožnja je večina relacija.

Ker pa lih o sklopkah, katere so dobre? Valeo se spomnim da niso ravno najboljše, nato pa imamo še Sachs in Luk. Kera je boljša?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če nov 10, 2016 1:57 pm

pa se mi rado dogaja da pedal ne gre čisto do konca nazaj, a ko ga z nogo potegnem še tiste dva centimetra, nato sklopka prime ali precej prej ali pa ko pedal čisto spustim,

Potisni cilinder bo shodil. Je meni na Fiesti 98 1.3 enako naredilo a hudiča prvič v LJ v mestu pa še gužva :lol: :twisted: Še dobro, da so bili ostali mirni, ker sem ostal sredi križišča :DDD Postopek je bil pa tak, da si nekak ugasnil vozilo, ker je tudi volan zaklenilo pa še ključ se je komaj premaknil, da sem ga ugasnil, potem sem pa potegnil pedal za sklopko k sebi pa ponovno kresnu pa peljal ene par križišč in spet ponovi vajo :mrgreen: Po regionalki je blo pa vredu :shock: Samo mesto in pregret cilinder je hebal.. :lol: Itak sem že prej prevozil 900km .
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov