Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Problem z brisalci Renault

Napisal/-a lancia hf To nov 13, 2012 9:41 pm

Pojavil se mi je problem z brisalci saj vseh mislim da 5 stopenj intervala dela enako kot, da imam prižgani prvo (stalno) stopnjo. Ko jih ugasnem brisalci še kar naprej delajo in, če se že ustavijo se pa koder jim paše na sredini šipe. :huh: Tudi če odvzamem kontakt in čez par ur, ko avto vžgem brisalci delajo dalje, če pa vzamem ven varovalko in jo dam takoj nazaj brisalci nehajo delati.
Razkopal sem že motorček in spucal vse kontakte in ni nič bolje. Je imel že kdo podoben problem :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Problem z brisalci Renault

Napisal/-a esem To nov 13, 2012 10:21 pm

Kakšno zvezo ima motorček s tem, da se npr brisalci ne ustavijo? :roll: Pri tem je pomembno le napajanje motorčka in tu glej.
Rele in morda obvolanska ročka

Kateri Renault? Ima original Renault brisalce gor?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To nov 13, 2012 10:32 pm

Noja moral bi napisati ves tisti plastični del, ki se drži motorčka in na katerega pridejo potem nataknjena vodila brisalcev in tam notri so kontakti, da se brisalci ustavijo na spodnji strani
Avto je Scenic L01 ima original brisalce je pa to postopoma začelo tako delati. Sumim tudi jaz na kašen rele vendar nisem našel še nobene sheme kje točno se nahaja, ker jih je kar nekaj

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To nov 13, 2012 11:05 pm

Vklopi brisalce in tipaj, kateri rele klika. Če že ni sheme pri roki, potem je to najlažja varjanta :) smo že marsikaj tako iskali, poslušat pa tipat

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To nov 13, 2012 11:12 pm

Saj če nebo druge mi kaj dosti več niti ne preostane. Samo najbolj mi gre na živce, ko daš na interval šipo od cca 10x pa tudi do cca 30x obriše pdeden se šele spomne nekje ustavit in nato se spet uklopijo v času kakršen je naštiman na intervalu in spet ista zgodba cc30x ........ :roll: Ko se pa avto pelje, se pa sploh ne izklopijo :huh:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr nov 14, 2012 9:29 am

V vsaki mrtvi legi rele (kontakt) v samem motročku odklopi pogon, če ni povezan preko drugega releja, ki je v avtomatiki ali stikalu. Torej ti je lahko zapikal rele v samem motročku, mogoče pri zaledeneli šipi. Pelji do Kogovška in naj menjajo krtačke, čistijo motor in popravijo težave, imajo abciger za kubelne brisalcev in ves material. Brisalci sloh niso hecna stvar in odpovejo, ko je najmanj treba. Vlečejo neznansko toka in ti še kaj skurijo, če jih ne jemlješ resno. Lahko pa je šel rele avtomatike in časovnih intervalov, menjaj najprej tega za test, Copex, poceni.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr nov 14, 2012 9:17 pm

Hvala
Saj imam namen rele zamenjati samo morem najprej zvedeti ker je za brisalce.

stig
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a stig Sr nov 14, 2012 10:28 pm

moja mat je mel podobn primer na cordobi...krivec obvolanske ročke
pa če tole kej pomag http://wiki.answers.com/Q/Where_is_the_wiper_relay_on_the_Renault_Scenic

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr nov 14, 2012 11:37 pm

motorcek zamenjaj pa bo.
Ni vse res kar napišem

huek111
Nov uporabnik

Napisal/-a huek111 So nov 17, 2012 10:14 am

Renault clio in renault 19 sta imela dve različni varovalki za brisalce in če je crknila tista za intervalno je vse skupaj delalo narobe razen prve hitrosti.
Po moje je pri seniku še vedno isti sistem zato preglej varovalke v avtu.
Mogoče se sliši smešno, vendar tudi jaz nisem verjel dokler nisem dobro pregledal!
Hvala bogu da nimam VW

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So nov 17, 2012 11:47 am

Varovalke premeri, ne samo pregledat. Običen multimeter je dost.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 17, 2012 3:01 pm

huek111 je napisal/-a:Renault clio in renault 19 sta imela dve različni varovalki za brisalce in če je crknila tista za intervalno je vse skupaj delalo narobe razen prve hitrosti.
Po moje je pri seniku še vedno isti sistem zato preglej varovalke v avtu.
Mogoče se sliši smešno, vendar tudi jaz nisem verjel dokler nisem dobro pregledal!

Sem tudi jaz že na drugih forumih isto prebral in se mi je zdelo najprej čudno nato sem le ugotovil, da imajo nekateri Renaulti zares dve varovalke. Žal ima Scenic samo eno.

Rečeno mi je bilo tudi že kot je napisal uporabnik @abbe vendar sedaj kar nekaj po vrsti pa res ne mislim menjati. Ali pač pa bom mora,l če ne bom dobil druge rešitve.
Najbolj čudno se mi zdi to, da interval časovno "funkcionira" za čakanje ponovnega vklopa samo brisalci se pa ustavijo koder jim paše po času, ki se ga spomne ............... :roll: :huh:

Hanzi
Novinec

Napisal/-a Hanzi Če nov 17, 2016 5:28 am

Podoben problem pri trafficu 07.
Na 2 in tretji stopnji delajo OK.
Na intervalu pa ne. Ali sploh ne primejo, ali se ustavijo nekje na sredini... Sumim na ročico. Ali je kaj drugega? Kje jo dobiti ugodno.
Sonce naj sveti vsak dan!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če nov 17, 2016 6:28 am

Rele je kriv. Imel že tak primer. Rele kar škloca v brezveze in se brisalci ustavijo koder jim paše. Rele je v avtu zraven varovalk. Najdeš ga tako, da brisalce predsaviš na interval in se sliši kako škloca ali pa ga primeš in čutiš rahle vibracije. Stane nekje 15eur za neoriginalnega oz odbisno od avta
Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov