V naglici sem pozabil odtegniti napol zategnjeno ročno . Peljal sem se cca. 20km. Ko sem prišel domov se je kadilo s koles. Pustil sem avto nekaj časa da se ohladi potem pa polil z vodo. Ko se je vse skupaj ohladilo sem se peljal, ročna dela b.p. Zadaj imam diske.
Ali moram menjati ploščiče če mi ročna vredu prime?
Preveri še signal opozorilne lučke za zategnjeno ročno zavoro. Nastavi, da bo zagorela takoj, ko ročna ni povsem spuščena (ne vem kakšen avto imaš, ampak zraven lučke je že dolgo časa tudi akustični signal).
Me pa čudi, da med vožnjo nisi občutil, da je kaj narobe...če ne bi bilo dimnega signala, bi verjetno vozil dalje še in še...
Preverite koliko so se pregrela tesnila na samem zavornem cilindru - po potrebi jih menjajte. Načeloma bi zavorne ploščice morale zdržati tudi nekaj višjo termično obremenitev, je pa res, da imate sedaj zavorni učinek slabši.
Če so diski vijolični si disk prekuril, posledica je slabše zaviranje. Verjetno se je ležaj tudi pregrel, pričakuj menjavo kaj kmalu, ali pa tudi ne, odvisno.
Menda so bile že hladne, ko je polil. Če ročna prime normalno ni take sile. Zavorna sila bo gotovo nekaj manjša, sam bi ploščice menjal v kratkem, hkrati preveri še diske.
Ne, ne bo, ker ni potrebno. V koliko bo menjal tesnila v zavornih cilindrih - so pregreta, je na kraju potrebno prezračiti sistem, torej se avtomatsko menja zavorna tekočina. Ker pa ne bo avtor teme naredil nič, mu tudi menjava zavorne tekočine ne bo pomagalo in vozilo ne bo nič bolj varno!