Napisal/-a avto_fun Ne mar 05, 2017 11:32 am
Pozdravljeni,
motokultivator Gorenje Muta (motor Lombardini LA300, 5,1 kW) pod obremenitvijo nima moči. Vžiga kar v redu, dela, a ko je močneje obremenjen (npr. freza + premikanje koles), ga začne dušiti in motor ugasne, če nadaljujem z obremenitvijo.
Temeljito sem sčistil filter zraka (mrežica v olju) in dolil olje v filtru do ustrezne višine. Sčistil in pregledal sem uplinjač in filter za dovod goriva. Svečka izgleda v redu. Nivo olja v motorju je OK (do začetka navoja). Motor ne kadi, izpušni plini so brezbarvni. Motor ne poka ali kaj podobnega.
Poizkusil sem nastaviti vijaka na uplinjaču, sicer ne vem, kako se to prav nastavlja (prosim za nasvet, kako to prav nastaviti):
- Z vijakom 2 (slika v priponki) izgleda, da lahko nastavljam štandgas, saj z njim nastavljam odmik vodila z vzmetjo. Tega sem nastavil, da ima motor brez gasa dovolj obratov.
- Če vijak 1 preveč privijem, začne motor dušiti, zato sem ga bolj odvil.
Imam občutek, da motor pod obremenitvijo ne premakne vodila z vzmetjo, zato se motor ugasne. Malo je pomagalo, če sem to vodilo pod obremenitvijo premaknil z roko, a ker sem bil sam veliko nisem mogel testirati.
Kaj bi še lahko poizkusil? Prosim za ideje in kaj točno naj še naredim/preverim.
- Priponke
-