Nasveti in napotki ter povpraševanja...

GasperZa
Nov uporabnik

Megane III 2014 1.5dci Grandtur GTLine

Napisal/-a GasperZa Sr jul 12, 2017 6:23 pm

Bi mi znal kdo pomagat kaj bi to bilo?

Z avtom zadovoljen imam ga sicer v lasti 14 dni (ob nakupu tega nisem slišal/občutil no vsaj mislim, da ne) ampak imam dva problema upam, da nista resna pa bi vas prosil za pomoč, če se komu kaj sanja kaj bi to bilo? Avto ima 59000km

1. Problem : pri pospeševanju po AC je občutit, ko dodaš plin avto seveda na samo moč motorja bolj počasi pridobiva je pa občutit zraven pridobivanja hitrosti kot neko zibanje na ladijci, ki pa se umiri, ko doseže želeno hitrost.
Je to zaradi same velikosti avtomobila ter manjše konjenice motorja?

2. Sliši se nek čriček ob malem malem dodatku gasa...prilagam posnetek in sliko iz kje prihaja.
Slika
Slika

https://www.youtube.com/watch?v=gc4tffy ... e=youtu.be

Hvala!

leon_dobnik
Novinec

Re: Megane III 2014 1.5dci Grandtur GTLine

Napisal/-a leon_dobnik Sr jul 12, 2017 7:15 pm

Živjo!

Megane III ima zelo dolg menjalnik in posledično tam od ene 110/120 počasi pridobiva na hitrosti - pač 1.5 dCI in 110 km - sam imam limited verzijo, vendar pri višjih hitrostih nekih pospeškov ni, do 100 pa avto lepo potegne - občutno bolje od Megane IV z istim motorjem. Za referenco je idealno, če bi poizkusil še kakšnega megana z enakim motorjem - če si kaj v LJ / štajerskem koncu, kamot prideš preverit :). Drugače pa kakšen serviser, pa pogledata kaj bi bilo :). Če imaš kakršnokoli obliko garancije, le pohiti z odkrivanjem napake :)

Glede zvoka pa - sam tek motorja je slišat takoj kot pri mojem, tega črička pa nimamo.

GasperZa
Nov uporabnik

Napisal/-a GasperZa Sr jul 12, 2017 9:06 pm

leon_dobnik Hvala za odgovor :) Če bom kaj hodil tam okoli se slišiva . Ja garancija kolikor sem gledal je začela veljati 13.1.2015 in velja le 24 mesecev tako, da smo čez garancijo.
Bil sem sicer pri dveh pooblaščencih pri prvem je gospod poslušal vendar ni nič pritrdil kaj bi lahko bilo, omenil je vodno pumpo, alternator ampak za kaj več bi bilo potrebno globlje raziskati. No pri drugem kljub vsej vljudnosti ni hotel gospod niti priti do avta češ kako je zaposlen in nima ni dveh minut časa, lepo sem se zahvalil in šel. Jutri grem še do enega pa da vidim kar bodo oni rekli.

leon_dobnik
Novinec

Napisal/-a leon_dobnik Sr jul 12, 2017 10:05 pm

Podjetje Astilba kar se mehanike tiče, vodi en tip, ki je prej vrsto let vodil mehanično delavnico uradnega Renault servisa (se opravičujem če sm narobe povedu). Lahko pohvalim sem že bil tam zaradi enega sranja in Renaulte ima v tamalem prstu - cene so zmerne in nižje od navadnega servisa. Mogoče poizkusiš še tam, če drugje nebo sreče - edino v LJ je treba it.

GasperZa
Nov uporabnik

Napisal/-a GasperZa Če jul 13, 2017 6:17 am

Za Astilbo in g.Igorja vem in zaenkrat ga lahko tudi sam pohvalim. Problem mi je samo, ker se moram voziti iz Šentjerneja v LJ in avto bo potrebno pustit vrjetno tam in potem iskati še prevoz domov itd..amapk vrjetno bo potrebno res obiskati njega.

GasperZa
Nov uporabnik

Napisal/-a GasperZa So jul 15, 2017 6:06 am

Evo zadeva je bila na servisu. Sicer ne sanirana, ker smo vsi pomislili na vrteče se dele in seveda kot so vodna pumpa, napenjalec .... se pravi glavni servis predčasno (vsa pohvala mehaniku ker je kljub proti koncu službe naredil delo kot je to potrebno) ok nič zato samo, da bo mir z čričkom..A temu ni tako in je bil glavni servis narejen čisto po nepotrebnem in s tem tudi strošek. Čriček tiči pri nekem regulatorju turbine (dodajam posnetek) ali mogoče kdo ve je to možno dobiti posamezno ali je potrebno menjati celo turbino?

https://www.youtube.com/watch?v=xRzV_c5InS8

Hvala.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jul 15, 2017 7:26 am

Misliš tisto škripanje ? ne tisti "tok tok kot" ?
Jaz bi pomislil na jermen.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

GasperZa
Nov uporabnik

Napisal/-a GasperZa So jul 15, 2017 10:00 am

Tisto čričkanje, ki se najbolj sliši v prvem videu. To dela ta premikajoči se del na turbini ko se vidi na drugem videu. Jermena in to je menjano, sicer po nepotrebnem amapk ajde...

GasperZa
Nov uporabnik

Napisal/-a GasperZa Ne jul 16, 2017 6:49 am

Gre se za ta regulator al kaj je..
Slika

Kolikor gledam bo potrebna celotna menjava, sedaj pa bi vas prosil kaj narediti menjava z novo (imam -60% glede na kilometre) ali dat to v popravilo/obnovo? Kaj bi storili vi?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov