Nasveti in napotki ter povpraševanja...

polnaškatla
Nov uporabnik

Opel Corsa PROBLEM :(

Napisal/-a polnaškatla Pe jul 21, 2017 5:52 pm

Zdravo.

Sem lastnica Opel Corse D, 1,2 16V, letnik 2008, bencinar. Prevoženih ima 99000km. Problem je ta, da gori rumena lučka za motor (že kakšen mesec). Na servisu so mi menjali lambdo sondo. No...in po tem lučka ni svetila en cel dan :o , takoj drug dan se je spet prižgala. Poleg lučke avto zelo cuka med vožnjo. Npr ko dodajam gas ne potegne dobro, in gas tiščim do konca, pol se spet spomne in potegne, sam ful cuka, trokira. Torej ni bila kriva sonda. Na pooblaščenem servisu so mi rekli, da ne vedo točno kaj je narobe, da naj pridem nazaj in bodo delali meritve da bo točno pokazal kaj je narobe. Rekli so, da je mogoče okvara na računalniku in da ga bo treba popravit oz menjat. Razmišljam da bi ga kar prodala, ker računalnik je drag, se niti ne splača za tak avto. Moti me to, da bi oni kar vse po vrsti menjali, a točno pa ne vedo kaj je narobe ali pa me malo "hecajo", ko vedo da nimam pojma o avtih :D. Prosim za pomoč in mnenja.

Hvala za odgovore, Mateja.

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: Opel Corsa PROBLEM :(

Napisal/-a D12J12 Pe jul 21, 2017 7:03 pm

Pelji nazaj in reklamiraj vse skupaj. Napaka je ista, odpravili je niso in ti nimaš €€ za njihovo učenje in ugibanje. Kakršno koli izgovarjanje izpodbijaj s tem, zakaj niso že takoj naredili meritev in točno locirali napako? Zakaj to lahko storijo sedaj. Njihova napaka in sami naj jo plačajo.
LP

polnaškatla
Nov uporabnik

Napisal/-a polnaškatla Pe jul 21, 2017 7:21 pm

To sem pozabila napisat, da sem šla že nazaj. So še enkrat zamenjali sondo, tokrat rabljeno, pa se je še isti dan lučka spet prižgala... Imam namen it še enkrat nazaj sam me jezi in zgubljam zaupanje v pooblaščene serviserje.

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack Pe jul 21, 2017 7:32 pm

Pozdravljena,

sam sem imel podoben primer, prižgala se je lučka za motor - krivec je bil okvarjeno oljno stikalo in drastična izguba olja. Strošek par €. V tem primeru, najbrž to ni krivec, je pa boljše preventivno tudi to zamenjat. Redne in izredne servise pa vozim h O-servis, tržaška 133, fant obvlada situacijo, se mi pa edino zdi, da odkar se je preselil na novo lokacijo ni več tako ugoden...Še vedno cenejši od uradnega servisa jasno..

Še slika za predstavo, kje se oljno stikalo nahaja.

Slika

lp

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Pe jul 21, 2017 7:37 pm

Avto priklopijo na tester, zbrišejo napake in če napaka ni odpravljena se prižge kmalu spet. To ne pomeni, da ko ne gori, da je vse v redu. Sedaj veš, da k njim ne pelješ več, ampak napako pa naj odpravijo.
Sam vedno 3x vprašam, če je res to problem in če je odgovor pritrdilen se zmeniva za popravilo. V primeru, da je zgolj ugibanje se zahvalim za čas in grem.
Čudno mi je tudi to, zamenjali so ti sondo pa ni nihče nič pomeril, stestiral? Prosim napiši za kateri servis gre.

polnaškatla
Nov uporabnik

Napisal/-a polnaškatla Pe jul 21, 2017 8:03 pm

Hvala za odgovore. Gre za Avtotehno Vis in Urbas, Rakek. O njih sem slišala veliko pohval, zato sem ga peljala tja. Prvič, ko so zamenjali sondo, sem se odpeljala nazaj domov, čez noč je miroval, zjutraj je takoj spet svetila lučka za motor in je cukal. Grem nazaj, povem da naj popravijo, so zamenjali sondo (Bosch) z eno rabljeno in so še enkrat testirali, samo jim vedno javlja neko napako in ne vedo katero. Tudi izbrisali so napako, pa se je spet pojavila. Zato so rekli da bi mogli naredit neke meritve...ne vem zakaj niso to že takoj.

polnaškatla
Nov uporabnik

Napisal/-a polnaškatla Pe jul 21, 2017 8:08 pm

Te meritve pa naj bi delali šele čez kakšna dva tedna, kr majo zdej baje dopuste..

polnaškatla
Nov uporabnik

Napisal/-a polnaškatla Pe jul 21, 2017 8:11 pm

M-jack, a pri tebi je samo lučka gorela, ali je tudi cukal?

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe jul 21, 2017 8:11 pm

Dva tedna brez avta? V celi delavnici nimajo enega mehanika, ki se bi posvetil tvojemu avtu. Drugače pa takšne simptome povzroča tudi okvara cinšpule. Toda, to bi jim skoraj sigurno pokazal računalnik.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe jul 21, 2017 8:59 pm

LMM z veliko verjetnostjo.
Pogosta okvara 1.2 16v x12xe motorjev. Original senzor ni poceni, rabljeni se pa težko dobijo, ker jih na odpadih že na vhodih ven šraufajo... Obstajajo tudi neoriginalni, ki pa nekateri delajo dobro, drugi ne...

Možno je tudi motorček prostega teka, ampak tam bi se moral tudi v mirovanju motor zaganjat in ne bi držal štandgasa.

Ne pusti se jim nategovat s probavanjem, kaj bi bilo. Naj ti prvo LMM za probo zamenjajo...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov