Nasveti in napotki ter povpraševanja...

kikis82
Nov uporabnik

AVTO TEŽKO VŽGE

Napisal/-a kikis82 Če okt 26, 2017 12:41 pm

Zdravo, imam Polota 2000 letnik, 1.4 16 V (101 KM) in pred kratkim je začel nagajati vžig. Včasih vžge v prvo, če tudi ga recimo ko greš po nakupih večkrat ugasneš, včasih ne užge samo prvič še v garaži itd. Zdi se mi, da ga začne sračkati bolj takrat ko je v tanku manj goriva. Zaverglaš prvič ne vžge, zaverglaš drugič ne vžge, zaverglaš tretjič vžge vendar ugasne in potem mogoče v četrto ali peto lepo vžge in tudi med vožnjo je vse normalno. 2015 je bil narejen glavni servis, letos je bil zamenjan akumolator, zamenjala bova tudi filter za gorivo, čeprav je bil zamenjan 2015. Avto je bil na računalniku in nič ne pokaže. Z bratom sva razmišljala, da je mogoče v okvari rele za pumpo 410, ker sta 2 konektorja bolj zažgana oziroma črna, lahko je celo črpalka, filter ali pa neka sonda. Ker je zdaj težko uganit, me zanima če je imel kdo podobno izkušnjo in kaj je menjal, da je bilo potem ok oziroma kaj priporočate. Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: AVTO TEŽKO VŽGE

Napisal/-a mrtwelvetrees Če okt 26, 2017 12:57 pm

Pumpa (za bancin) ti zavalfa ko daš kontakt ? Si probal z rezervnim ključem ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če okt 26, 2017 4:48 pm

Rele, senzor in črpalko spodoben tester pokaže kot napako.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Če okt 26, 2017 7:40 pm

Nekdo naj vžiga avto, drugi pa naj opazuje vžigalne kable. Če vidiš iskre so 100% kabli. Kdaj so bile menjane vžigalne svečke?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe okt 27, 2017 8:21 am

Kable zvečer mal pošpricaj s pršilko in opazuje, če kaj iskri (moraš dobro pogledat), drugač lahko tud tem.senzor zaj*bava., mogoče je tud problem v ključavnici. Sem imel ta motor 1.4 100KM (tud brat ga je imel, pri njemu na ŠKodui je crknila kompelt elektrika, pred 5 leti dal 1300 evrov), BBY pa loputa je tukaj samonastavljiva in zelo občutljiva, če je pucaš pazljiv. EGR ventil pa tukaj nebi smel imet vloge pri vžigu, saj menda pri okol 3000 obratov odigra svojo vlogo, recimo avto nima moči.

kikis82
Nov uporabnik

Napisal/-a kikis82 So okt 28, 2017 8:16 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:Pumpa (za bancin) ti zavalfa ko daš kontakt ? Si probal z rezervnim ključem ?

Ja pumpa zalaufa, že ko vrata odpreš naredi bzzzz :) ko pa daš kontakt pa pumpa zabuli cirka 5 sekund. Včeraj sem ga prvič vžgal brez problemov in šel v mesto, tudi nazaj domov vžgal brez problemov. ko sem ga hotel dat v garažo pa ni in ni hotel vžgati in slišal sem pk pk pk da poka po releju ta čas ko verglaš.

kikis82
Nov uporabnik

Napisal/-a kikis82 So okt 28, 2017 1:44 pm

Danes sem posumil, da zna biti napaka kar v ključavnici, saj namreč pri kontaktu enkrat bolj zasvetijo števci, drugič manj, lučke tripajo in podobnno, zato komanda ne pride do releja za pumpo in sta tam 2 konektorja zaradi obremenjenosti bolj črna. Pumpa dela, se sliši, tudi preveril sem cev in je dovolj bencina prišlo po kablih. Filter za gorivo pa baje, da nima nič veze pri vžigu, da če bi bil poln smeti bi avto cukal med vožnjo, ne pa da ne bi vžigal.spomnim pa se tudi enega gospoda, ki je k nam enkrat pripeljal eno zadevo in se potem komaj odpeljal domov, ker mu avto ni vžgal in finta je bila v tem, da je moral dati ključ iz ključavnice in nazaj notri pol je pa vžgal. Je že kdo menjal ključavnico, so kakšne posebnosti?
Hvala.

kikis82
Nov uporabnik

Napisal/-a kikis82 To okt 31, 2017 8:55 am

Zamenjal elektronski del v ključavnici za 10 evrov in avto spet lepo vžiga. Tako, da če bo imel kdo podobne znake, da avto enkrat vžge, drugič ne in da so tudi števci slabše osvetljeni potem naj poizkusi zamenjati najprej ta električni vložek v ključavnici. Na srečo, sem lahko tudi vse sam doma zamenjal tako, da sem prihranil velik strošek. Je pa super prikaz menjave tega tudi na youtubu. lp

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To okt 31, 2017 12:06 pm

Lepo da si zrihtal, samo ne razumem zakaj napises da je yt posnetek, le tega pa ne prilepis?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov