Torej, če grem po vrsti...
Začetno stanje - volan je pri zaviranju močno treslo (levo-desno). Bolj močno kot je bilo zaviranje, bolj močno je treslo. Če sem zavoro pohodil 'hitro' (kot npr. zaviranje v sili), je avto na začetku kar potegnilo v eno smer.
1. Menjal sem diske in ploščice na vseh kolesih (Brembo).
2. Nekaj začetnih kilometrov je občutek bil OK, a ko so zavore bile utečene, se je tudi tresenje vrnilo (zdelo se mi je, da celo močneje kot prej).
3. Z merilno uro sem preveril pesta in eno (spredaj levo) je bilo malce zvito (+-0,05mm - pri ostalih je odstopanje bilo pod 0,01mm), zato sem ga zamenjal, a tresenja pri zaviranju to ni odpravilo.
4. O težavi sem se pogovarjal z več izkušenimi mehaniki, ki pa so vsi bili mnenja, da naj ali spet zamenjam diske (in vsak je predlagal drugo 'najboljšo' znamko, ki 100% ne bo tresla) ali pa naj dam te diske pobrusit. Ker se mi Brembo ne zdi ravno najbolj kitajska znamka in ker merjenje z merilno uro pokazalo minimalno odstopanje, sem se odločil te nasvete ignorirati.
5. Zamenjal sem puše in vodilni zgib ('kuglo') na prednjih rokah.
Pri prvih kilometrih je tresenje sicer še bilo prisotno, a drugače kot prej - volana ni več treslo levo-desno, ampak je le učinek zaviranja bil 'pulzirajoč'. Po nekaj močnih zaviranjih (
utekanje zavor) je tresenje popolnoma izginilo in tako je ostalo do sedaj, ko sem prevozil približno 5000km.