Nasveti in napotki ter povpraševanja...

xh4ntos
Nov uporabnik

VW Tiguan ropot v podvozju

Napisal/-a xh4ntos Po jan 29, 2018 8:33 pm

Pozdravljeni forumaši!

Moje ime je Jan .. in to je moj prvi prispevek na tem forumu. Na vas se obračam s težavo, ki sem jo kar posnel. Vozim VW Tiguan 1.4 TSI, letnik 2011 in v podvozju - predvsem na rahlih neravninah slišim potresajoč se zvok:

https://www.youtube.com/watch?v=6MK3lT3lgcE

Bil sem na pregledu podvozja na pooblaščencu, kjer niso ugotovili kakšnih zračnosti podvozja.

Kakšen nasvet mogoče? Četudi ne direktno glede tega kaj bi to lahko bilo, na koga bi se v zvezi s tem lahko obrnil v okolici Maribora?

Zdi se mi, da je dandanes dober avtodiagnostik redka stvar, pooblaščenci bi pa bolj ali manj samo klasične servise izvajali in se igrali sistema poskusov in napak na moj račun. :D

Hvala!

Lep pozdrav.

thunderbolt
Uporabnik

Re: VW Tiguan ropot v podvozju

Napisal/-a thunderbolt To jan 30, 2018 12:31 am

Sam sem imel tezavo s podobnim, a vseeno bolj pridusenim ropotom na pet let starejsem golfu. Podvozje so mi 3x precej natancno pregledali, na koncu pa sem sam nasel napako: luft v pnevmatskih dusilcih za zapiranje in odpiranje prtljaznih vrat (ne vem, ce sem prav del poimenoval). To je tako resoniralo v kabino, da se je slisalo, kot da je kaj narobe na zadnjem delu podvozja!

xh4ntos
Nov uporabnik

Re: VW Tiguan ropot v podvozju

Napisal/-a xh4ntos To jan 30, 2018 10:07 am

Ja .. to sem tudi jaz pomislil, da ni nujno, da je kaj na podvozju .. vsaj na spodnjem delu podvozja.

Sem pa pozabil napisati, da se zvok sliši spredaj levo (mogoče celo spredaj, levo in zgoraj) - je možno, da bi bila kakšna šalčka armotizerja ali kaj podobnega?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov