Nasveti in napotki ter povpraševanja...

damjan2.0
Nov uporabnik

poliranje stranskega stekla

Napisal/-a damjan2.0 To jan 30, 2018 8:59 pm

Pozdravljeni,

na avtomobilu, na voznikovi strani, imam prasko po celotni dolžini stranskega stekla. Bil sem pri avtosteklarju Rogelj Romat in vprašal ali bi se to dalo spolirati. Gladko so zavrnili, ker naj bi bila stranska stekla kaljena in so takšna popravila praktično nemogoča. Praske so sicer tako globoke, da jo s prstom začutiš.
Ima kdo izkušnje s podobnimi zadevami? Se res ne da polirati? Novo steklo sicer ni drago, cca 60 eur in morda še enkrat toliko za montažo, ni pa na steklu znaka od znamke avtomobila, tako da bi potem raje original, vendar se moram tukaj še pozanimati za ceno na uradnem servisu.
Torej, se da polirati ali ne?

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: poliranje stranskega stekla

Napisal/-a RedBaron To jan 30, 2018 9:08 pm

Ce gre za istega proizvajalca kot je original, potem pomoje, ta emblem ni vreden doplacila.

Sicer pa, ce je funkcionalno steklo OK, jaz niti ne bi menjaval zadeve.

damjan2.0
Nov uporabnik

Napisal/-a damjan2.0 To jan 30, 2018 9:19 pm

Steklo je seveda še funkcionalno, problem je ker je praska res dolga in lepo skazi avto...

proizvajalec je sicer original, steklo je OEM, manjka samo logotip znamke avtomobila... brez česar se sicer da preživeti :)

Kohec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kohec Sr jan 31, 2018 8:02 am

To se ne polira. Podoben primer je na sinovem avtu, sem se tudi pozanimal, če se to lahko polira in so rekli da ne.

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr jan 31, 2018 8:32 am

Jaz sem enkrat poliral stransko steklo, ki je bilo znotraj spraskano od psa. Pa sem spravil praske do te mere, da so bile tanke kot las. Čisto ven pa nisem dobil. Ampak vedi, to je trajalo vsaj uro, uro pa pol. Tak, da če ne delaš tega sebi, se ti splača kar zamenjat. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

vipe5s
Novinec

Napisal/-a vipe5s Sr jan 31, 2018 10:11 am

Cerium oxide za poliranje. Narediš pa lahko več škode kot koristi (nove holograme oz. tanjšaš zgornjo plast stekla, zaradi katerega lahko hitreje poči).

Preberi si npr. komentarje.
https://www.youtube.com/watch?v=GybSUfQyam8

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr jan 31, 2018 10:26 am

Ne vem sicer če je zadnje steklo kaljeno, vendar so meni kar globoko brazdo spolirali u nulo (Remont Kranj). Zavarovalnica je odobrila samo poliranje, ne menjave stekla.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov