Nasveti in napotki ter povpraševanja...

gLucky
Nov uporabnik

Citroen c8 2.2 hdi nn napaka

Napisal/-a gLucky Pe jul 04, 2014 9:01 pm

Zdravo,
Pred kratkim sem kupil citroena c8 v bistvu zelo prijeten in funkcionalen družinski avto. Ugotovil pa sem, da ima avto napako in sicer kadar je avto obremenjen oziroma, da pritisnem plin do konca mi vrže hladilno tekočino iz ekspanzijske posode. če na avtu tišim plin do konca na mestu in avto pride do 90 ni nobenega problema in tudi normalno vse deluje, če pa avto hitro vozim mi pa meče vodo ven. tempereatura pa ne naraste preko 100C. Ali je kdo že kdaj naletel na podobno napako in kaj je izvor. Avto je letnik 2006, 2.2hdi, prevoženih pa ima okoli 140.000km.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Citroen c8 2.2 hdi nn napaka

Napisal/-a Fan Pe jul 04, 2014 9:10 pm

Pozdravljeni

No ja, motorju to ni najbolj všeč, da se na mestu v nevtralni predstavi, citiram: "če na avtu tišim plin do konca na mestu in avto pride do 90 ni nobenega problema" ..................... še bo problem, v denarnici tudi.

Najprej zamenjajte pokrov raztezne posode ( original ), v koliko se zgodi enako :( vam nagaja tesnilo motorne glave - kompresija uhaja v hladilno tekočino

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body So jul 05, 2014 3:09 am

res je...odpri pokrov pa poglej če je cela dihtunga ali pa lahko da ne funkcinoira pokrovček(pritisk)

gLucky
Nov uporabnik

Napisal/-a gLucky Ne jul 06, 2014 12:01 pm

Hvala za odgovor in pojasnilo. Pokrovček posode sem ze zamenjal, vendar na žalost ni bil vzrok. Bom sedaj en dan peljal avto k mehaniku da mi izmeri ali je spuščanje plina v vodo oz hladilno tekocino.

semir-slo
Nov uporabnik

Napisal/-a semir-slo Sr jul 09, 2014 7:31 pm

to je pri cetrojenu 2.2 motor neka napaka jas jo imam isto avto normalno dela a na pokrovu hladne tekucine mi naredi smetana in mi manka vode vsakih 15 dni a najveca tezava je ker noben mehanik nezna ti povedat kaje narobe vsi sumlajo da je dihtong na glavi a niso sigurni pravijo da so lahko 3 stvari star antifriz al pa vec vrst nalijeno notri eni pravijo da je crpalka ki hladi olje in vodo resno nisamvec pametan jast avto vozimim normalo par meseco a najcenejsa stvar je dat obnovlem motor jaz bi proso za pomoc ce je gdo imel tako tezavo in kako je resil lepp pozzzzzzzzzz

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Sr jul 09, 2014 9:39 pm

Pozdravljeni

Za pravilno postavitev diagnoze - tesnilo motorne glave ...................... pa res ni potrebno veliko ugotavljati. Naredi se test tesnosti motorja ( tester naj bi imele vse avto mehanične delavnice ............. v resnici jih ima zelo malo ), pa se takoj vidi ali nagaja tesnilo in pri katerem valju - brez snemanja motorne glave.

Lep pozdrav

semir-slo
Nov uporabnik

Napisal/-a semir-slo Po jul 14, 2014 5:54 pm

men tudi ni jasan za kaj nimajo tako napravo dabi takoj ugotovili ali je tesnilo na glavi ali glava pocena hvala za info ce imas koga ka se na tem pozna ali ima tako napravo mi prosim povej naslov da se obrnem do njemu lp pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Po jul 14, 2014 10:00 pm

Pozdravljeni

Kar nekaj boljših delavnic ima omenjeno napravo/tester. Popoldancem je nabava predraga, da ne omenim šolanja..................... Je pa res, da takšen pregled ni poceni in se strošek pregleda hitro zavrti okoli številke 100€

Malo preverite po delavnicah.

Lep pozdrav

semir-slo
Nov uporabnik

Napisal/-a semir-slo So sep 13, 2014 12:52 pm

pozdravleni ni problem v tem da stane 100e ali vec problem je v tem ker noben neza ti tocno povedat jast avto vozam tak kot je vec kot 5000 km vodo vrze ven cez pokrova hladilne tekucine avto dela kot urica ce bi bil dihton na glavi moralo bi pomesat olje in vodo jast sem sel na dopust na relaciji od 1200 km pa mu nac ni edin kar sem moro dolivat vodo na sakih 100 do 200 km tle mora biti neka mahna napakica sam nevem gdo bi znal tole otkrit :D :D prosim za pomoc ce bi gdo imel tako zadevo in kako je odpravil lep pozzzzzzzzz

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So sep 13, 2014 2:44 pm

Pozdravljeni

Zmotno je mišljenje, da pri okvari tesnila motorne glave, zmeša olje in hladilno tekočino. Vse je odvisno na katerem pretočnem kanalu je okvarjeno tesnilo.

Na hitro nekaj primerov, okvarjenega tesnila:
- vodni kanal/valj ................ kompresija lahko uhaja v hladilno tekočino in obratno. Zanimivo, da se to ne dogaja stalno, samo pri določenih obremenitvah/temperaturi motorja - seveda, ko je okvara v začetni fazi
- vodni kanal/oljni kanal ................. olje in hladilna tekočina se zmešata
- oljni kanal/valj ............... olje lahko teče v valj, ali kompresija v blok - vrže ven olje na merilni paličici ali na dušilno loputo
- vodni kanal na robu bloka motorja ...................... hladilna tekočina pušča in teče po motorju
- oljni kanal na robu bloka motorja ..................... olje pušča in teče po motorju

Lep pozdrav

MATJAZ922
Nov uporabnik

Napisal/-a MATJAZ922 So feb 03, 2018 10:24 pm

imam isti problem. ve kdo za katero delavnico oz. servis v mariboru ki bi naredil ta test tesnosti motorja?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov