Nasveti in napotki ter povpraševanja...

s line
Novinec

volan se mi ne zaklene ko dam ključ iz ključavnice.

Napisal/-a s line So feb 03, 2018 11:56 pm

Nujno me nekaj zanima, ne vem ali ta tema že obstaja kolikor sem gledal ne...
imam sledeči problem
volan se mi kar naenkrat več ne zaklene, ko dam ključ ven iz ključavnice tudi klik ne naredi in lučka v kabini se tudi ne prižge
Ko recimo pridem od nekje pa ugasnem avto in dam ključ ven iz ključavnice se tudi radio ne ugasne sam ker v ključavnici ne naredi tist klik kot da bi se nekaj zaklenilo, še dva dni nazaj je vse normalno delovalo.
servo volan, ko se da kontakt deluje normalno brez problema in vse samo zaklene se ne, ko ugasneš avto in tudi radio se sam od sebe ne ugasne.

Ko dam ključ več iz ključavnice je tako kot, da bi ga dav not in takoj ven brez, da dam sploh kakšen kontakt se pravi se sploh ne zaklene. več.
gre se za Audi a3 bencinar letnik 2007

Pa še nekaj ali ima lahko kakšno povezavo tole ker z avtom sem probal iti v en blagi klanec ko je bil sneg in sem nasedel v snegu probal sem speljati in so se kolesa začela vrtet v prazno in avto je ugasnil in nisem vedel da deluje in mi je šel nazaj rikverc zavora ni dobro delovala takrat potem sem ga še enkrat vžgal in manevriral da pridem ven iz tam, potem drugi dan je bila spet isto ravnina in sneg in spet nasedel avto v snegu kljub novimi zimskimi gumami
včeraj mi je avto potem ugasnil ko sem dav gas in hotel na silo speljat ampak ni šel in gume so se začele vrtet v prazno v tistem snegu spodaj pa led in avto ugasne.
takole mi je ugasnil ene 2x zapovrstjo in me sedaj zanima ali je zaradi tega kaj šlo sedaj v ključavnici da se volan več ne zaklene ali treba samo kaj resetirat da se bo spet zaklenil tako kot treba.
gotovo to ni nič hudega in se da na hitro urediti.
hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: volan se mi ne zaklene ko dam ključ iz ključavnice.

Napisal/-a Fan Ne feb 04, 2018 1:47 pm

Potrebno bo demontirati ključavnico volana, pa se bo hitro videlo kaj nagaja.
Nikakor pa ni krivec okvare sneg in neznanje vožnje po njem.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

s line
Novinec

Napisal/-a s line Ne feb 04, 2018 2:22 pm

Kako demontirati, ali je lahko velika verjetnost, da je zanič volanska ključavnica, ali bo potrebno zamenjati samo kakšen zatič, da se bo volan spet zaklepal pa, da so bo pri iztaknitvi ključa iz ključavnice prižgala lučka v kabini in ugasnil radio, ker sedaj se nič od tega ne več.

sumim pa tudi, da mogoče sploh ni šla volanska ključavnica ampak je nekaj na ključu oz elektroniki.
baterija na ključu za dalinjski odklep avta je slaba in se enkrat ročno zaklene drugič daljinsko ali obratno, smerniki utripnejo drugače občasno za zaklep kar 2x namesto 1x ali ravno tako pri odklepu.
neke male lučke na plošči za klimo se prižgejo ko odpreš vrata avta za izstop in potem malo kasneje ko zakleneš avto uganejo tako kot ekranček na števcu za uro..

drugače sm pa opazil sedaj še nekaj volan se zaklene normalno ampak včasih se pa kar zgodi da se noče zaklenit, ko daš ključ ven,
Celo sumim nekaj, da je povezano s tipko ESP OFF ampak gotovo ni ali pač.

furymkiv
Nov uporabnik

Napisal/-a furymkiv Če feb 08, 2018 9:38 am

Najverjetneje je vse skupaj povezano z ključavnico volana. Moje razmišljanje je, da ko iztakneš ključ, ključavnica ne zazna tega.. Kadar imaš take probleme in če znaš engletski pol se pozanimaj na kakem vwvortexu ali audiworld itd, kejr imaš veliko takih primerov tudi obrazloženih in rešenih!

na tu imaš link kako odpraviti možen vzrok za to, da se ti radio ne ugasne in ostalo kar se ne prižge/ugasne: https://www.audiworld.com/forums/audi-1 ... t-2142653/

ostalo boš pa že sam našu ;)

in ESP tipka nima nobene veze z volanom in je namenjena izključno temu, da izklopiš nadzor nad vrtenjem koles v prazno...

s line
Novinec

Napisal/-a s line Če feb 08, 2018 2:19 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira

No, če smo pa sedaj že pri tem esp pa imam glede tega še eno vprašanje.
Zakaj avto gre po snegu boljše če imam izključeno tipko Esp.

Zadnjič sem pa potem klical še na Porsche servis in mu omenil to težavo občasno nezaklepanje volana in je baje težava v mehanskem delu ključavnice, ki pa pride okoli 130eur material.
Mislim ne vem zakaj pride do tega
Mogoče od zadnjič, ko mi je avto nasedel na klancu v snegu in avto ugasne, volan se je pa gotovo tisti trenutek malo v prazno zavrtel, še vedel nisem takrat da avto res ne deluje ker je bil prižgan ventilator.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

furymkiv
Nov uporabnik

Napisal/-a furymkiv So feb 10, 2018 7:08 pm

Evo ti je Doche lepo nalimal link kaj je ESP in kako funkcijo ima. Logično da se z izključenim ESP-jem pelješ bolje po snegu, če maš vklučeno avto stalno odnehava da ne vrti u prazno...

Je problem not v ključavnici ja..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov