Nasveti in napotki ter povpraševanja...

wyanet
Nov uporabnik

Električni kabli v vratih

Napisal/-a wyanet Sr apr 04, 2018 7:46 am

Živjo! Lastim si Fiat Grande Punto l. 2007. Na zadnjem rednem servisu sem omenila serviserju, da mi ne dela električni pomik zunanjih ogledal. Ko je avto pogledal, je rekel, da so kabli v vratih precvikani (na mestu, kjer se vrata odpirajo) in da so tudi kabli zraven že slabi ter naj ga peljem k avtoelektričarju, da mi to menja, ker bo še kaj crknilo.

Sedaj pa me zanima nekaj stvari:
- kaj še lahko crkne? Sklepam, da pomik stekel, še kaj?
- ima kdo vsaj približno predstavo, koliko to stane?
- bo zadeva kaj dražja, če počakam, da neha delati še kaj, npr pomik stekel? To, da ne dela pomik zunanjih ogledal me namreč niti malo ne moti, ker avto vozim le jaz in jih ne premikam oz. jih lahko premaknem ročno.

Hvala za nasvete!

Kohec
Stalni uporabnik

Re: Električni kabli v vratih

Napisal/-a Kohec Sr apr 04, 2018 8:13 am

Glede na to, da ti je mehanik omenil, da so tudi ostali kabli že slabi, je najbolje da res obiščeš avtoelektričarja.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr apr 04, 2018 8:18 am

Problem je če nastane kratek stik med žicami, sicer so varovalke .... Sam razdri iztakni tisto gumo ki je med vrati v kateri so kabli, mogoče bi se dalo enostavno z spajkalnikom pa skrčki popraviti kable, ....
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če apr 05, 2018 7:07 am

Samo s spajkanjem ne bo trajne rešitve, nekoliko trajnejša je, da se na mestu prepogiba zamenja večji odsek žice tako, da se potem prepogiba na tej novi žici in ne na mestu lota.

Če se je žička pretrgala ravno pri konektorju, je pa že večja je.ba...
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov