Nasveti in napotki ter povpraševanja...

krmpjr
Nov uporabnik

Volvo v60 2014 redni servis

Napisal/-a krmpjr Po avg 20, 2018 10:18 pm

Zdravo,

v kratkem rabim peljat na redni servis in nimam pojma na katerega.. to je moj prvi mal novejsi avto in bi prosil za nasvete in izkusnje s servisi.

glede na to da bo kmalu mel 160k km predvidevam bo to velik servis?

rabim kaj omenit na servisu? glede knjige itd?

kaj ce zamudim "rok" ki mi ga kaze avto?

glede lokacije ni tak problem.. (razen ce rabim pustit avto tam cez noč :D) koliko časa cca traja? glede na to da ni vidnih napak na vozilu?

hvala v naprej za kakrsno koli informacijo.

lep pozdrav, primoz

Kohec
Stalni uporabnik

Re: Volvo v60 2014 redni servis

Napisal/-a Kohec To avg 21, 2018 5:00 pm

Glede na to, da avto nima več garancije, ga lahko pelješ kamorkoli. Kje si pa do sedaj servisiral avte? Kaj ne poznaš nobenega mehanika, ki mu lahko koliko toliko zaupaš?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To avg 21, 2018 6:58 pm

S katerega konca si?
Najprej pogledaš v knjigo kaj se menja na določeno št. kilometrov, nato nabaviš ustrezne dele preko neta kjer je najceneje ali pa prepustiš serviserju, ki ima velik popust pri nabavi materiala, vendar je vprašanje, če ti ga bo priznal.
Nato serviserju poveš kaj naj ti zamenja in ga vprašaš za ceno. Vedno dobiš račun, ki ga boš pokazal naslednjemu lastniku in žig v servisno knjigo (tudi če ni pooblaščen). To pomeni, da je avto redno servisiran in ima urejeno servisno zgodovino, kar je na slovenskem tržišču misija nemogoče. Tudi števec naj ti resetira (10 sekund dela).
Ne podaljšuj servisnih zahtev, ko te na to opozori avto.
Najpomembnejše je najti strokovnega in poštenega serviserja, ki bo vreden zaupanja. Žal so težki časi in tudi dobri in pošteni se prepogosto pokvarijo. Osebne izkušnje.
Z nekaj pameti in iznajdljivosti lahko prepoloviš stroške servisov.

titanius
Uporabnik

Napisal/-a titanius Če avg 23, 2018 11:19 am

Jaz knjigi ne verjamem. Kolega je bral v knjigi češ, da se veliki servis na 1.6 HDi C5 opravlja na 240t km. Pri 230t km odtrgalo zobati jermen na AC.. Posledično uničena odmična gred ter še nekaj stvari zraven, stroška je imel za okrog 1200e. Tako da bolje naredit prej, če finance to omogočajo.

krmpjr
Nov uporabnik

Napisal/-a krmpjr Pe avg 24, 2018 2:42 pm

Hvala za odgovore :)

servisno knjigo bom imel potrjeno če se slučajno odločim prodat.. avto pravi da imam še 1 mesec do servisa.

do zdaj sem bil js serviser zdaj se mi pa neda več.. pa tudi dajal sem najcenejse stvari gor zdaj pa mislim da bom

original kose kupil ker se mi zdijo precej bolsi in dlje casa zdrzijo.

ima kdo kako opozorilo/predlog kaj naj gledam med/po servisu?

lep pozdrav, primoz
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov