Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Vožnja s premalo olja

Napisal/-a joztom Po jul 27, 2020 1:23 pm

Kako naraste nivo olja? Če se to dagaja, puščajo dize in gre nafta v olje. To je nujno popravit, da ne zariba.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po jul 27, 2020 2:12 pm

Nafta gre v olje zaradi dpf regeneracij, predvsem neuspešnih, torej krajše in mestne vožnje... In to je pri novejših dizlih precej pogost pojav, seveda v majhni meri... Smiselno bi bilo preverit če je možna posodobitev programa motornega računalnika, saj se lahko s tem marsikaj izboljša, če so kaj spremenili način izvajanja regeneracij ali podobno... Poznam primer, kjer so probleme velikega mešanja nafte k olju pri mestnih vožnjah praktično izničili samo z novim software-om (res da ni bila Kia ampak vseeno..., posodabljanje je opravljeno v maksimalno pol ure in ni praktično noben strošek)...

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Po jul 27, 2020 7:00 pm

X2

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jul 27, 2020 8:00 pm

To sem tudi sam sklepal da zaradi neuspešnih regeneracij, ampak mi je malo čudno da bi jih bilo toliko ker je avto vsak dan na AC 30 km v eno smer, za vikende so pa še daljše relacije (cca. 200 km skupaj).

Tako da za enkrat sumim da servis nalije preveč ali pa pač pride do raztezanja olja in zato pokaže preko MAX. Sicer bo slednje moj prvi primer pri vseh avtih ki sem jih imel ker ko se je nalilo na MAX (hladno olje), je vedno bilo na MAX, nikoli čez.

Najprej bom lepo počakal da naredijo servis in bom naredil kontrolo ali je nalito do MAX ali čez, nato se bom z njimi pogovarjal dalje.

Zaenkrat se vsem lepo zahvaljujem za odgovore!

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Po jul 27, 2020 8:49 pm

Tako ja, ti kr preveri so servisu in magari nardi sliko. Potem primerjaj po 5k, 10k itd km. V najslabšem primeru so pa lahko leaky šobe, tako kot je joztom povedal...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov