Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabnik123456
Nov uporabnik

Citroen DS4 pokanje zadaj - skrivnost

Napisal/-a Uporabnik123456 Sr mar 30, 2022 7:51 pm

Lep pozdrav vsem skupaj!

Torej imam težavo na Citroen DS4 letnik 2012. Pri vožnji čez npr. ležeče policaje, mi zadaj na obeh straneh nekaj grdo poči, sliši se kot železo ob železo. Poči ali na levi ali na desni strani, čisto odvisno. Poka samo pri vožnji, ko avto res počepne, kot sem rekel pri vožnji čez tamale ležeče policaje, oziroma ko je res kakšna luknja, drugače pa se avto pelje res lepo, brez kakršnega koli zibanja oz drugih težav. Nikakor ne najdemo vzroka za to pokanje. Menjane so bile zadaj že vzmeti, amortizerji, nosilci vzmeti. Vargalant pravi, da so seleni še ok.

Hvala za pomoč!

Uporabnik123456
Nov uporabnik

Re: Citroed DS4 pokanje zadaj - skrivnost

Napisal/-a Uporabnik123456 Sr mar 30, 2022 7:59 pm

Dodajam še to, poči tudi, če kdo sedi zadaj, če to kaj pomeni. Prav tako so bile že montirane nazaj letne gume, če bi to karkoli imelo vlogo.

Ali je možno, da nove vzmeti niso ustrezne (premehke??) in jih zabije skupaj? Ne morem se spomniti, ali je pokalo že pred menjavo vzmeti, ali je začelo pokati po menjavi. Vzmeti so bile menjane pri lokalnem mehaniku, ker mi je leva vzmet počila.

Poka pa res samo, ko res avto počepne, če si predstavljate...pri hitri tekoči vožnji čez luknje, ne poka nič, se lepo pelje.

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Sr mar 30, 2022 8:27 pm

Kaj pa avspuh? So cele pritrditvene gumice? Da ne tolče auspuh kam ob karoserijo. Ali pa mogoče rezervna guma če jo ima? Je fiksirana?
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr mar 30, 2022 8:31 pm

Ja jaz sem imel to pri svojem avto, je izpušni lonec tolkel od vzmet.

Sicer pa naj se enega "ta porednega" :) zapre v prtljažnik in naj se gre en krog, tisti zadaj pa naj posluša ali je levo ali desno.

Kaj pa če bi se nekdo usedel na odprt prtljažnik in skakal - drugi na naj posluša pri zadnjih kolesih, levo, desno.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabnik123456
Nov uporabnik

Napisal/-a Uporabnik123456 Sr mar 30, 2022 8:43 pm

Rezervne gume nima. Avspuh smo tudi rukali na vse možne strani, pa ni bilo čutiti, da bi kam udarjal. Se pa jasno sliši, da zvok pride ali z leve ali z desne strani zadaj iz haube. Je pa to res tako precej glasen zvok, mene kar zaboli ko poči, deluje mi kot kovina ob kovino.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr mar 30, 2022 9:00 pm

Izpuh, končniki stabilizatorja ( če ga ima ), kolesni ležaj
Najbolj enostavno bo, če se zapeljete do prvega tehničnega pregleda in prosite, da vam preveri zadnjo premo na ploščah. Pa se hitro vidi, kje se giblje.
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabnik123456
Nov uporabnik

Napisal/-a Uporabnik123456 Sr mar 30, 2022 9:12 pm

Čez tehničnega je šel 3 mesce nazaj BP čez. Po kakšni logiki bi pokal ležaj, nisem ravno strokovnjak, zato vprašam? Ležaja sta bila menjana oba, ko sem menjal diske (lahko menjaš samo v kompletu) kakšni dve leti nazaj. Kot sem rekel, pri tekoči normalni vožnji se avto pelje fenomenalno, tudi po makedamu oz po cesti z manjšimi luknjami, poči samo ko peljem čez kakšno 'udarno' luknjo ko avto zadaj res 'klecne oz. čez tamalega ležečega policaja, pa še to ne vedno.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Citroen DS4 pokanje zadaj - skrivnost

Napisal/-a esem Sr mar 30, 2022 10:29 pm

Ni govoril "da bi šel čez tehničnega" pač pa o tem, da imajo na TP plošče, ki lahko precej razdrmajo premo, jih pa za zadnjo redko uporabijo, zato prošnja. Tam bi morda kaj našli.

Potem je tu še "kinematična" zadnja prema, seveda če jo DS4 še ima, ki se pod pritiskom "zvija" in bi tudi lahko bila vzrok. Stojijo zadnja kolesa kaj na X?

Tu so tudi stabilizatorji in njih vodila, o katerih nisi pisal. Če niso bili pregledani, zamenjaj mehanika.

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Sr mar 30, 2022 10:42 pm

Pri meni so pokali stabilizatorji čez ležeče. Napako se je pa iskalo s pajserjem, če iščeš luft na podvozju je potrebno uporabiti silo.

Uporabnik123456
Nov uporabnik

Napisal/-a Uporabnik123456 Če mar 31, 2022 6:16 am

Najprej smo težavo iskali na pooblaščenem servisu, tam so rekli, da so amortizerji že malo slabi, ampak da so še zmeraj ok, drugega niso našli. Potem sem se nekaj časa vozil in me je motilo, zato sem pri lokalnem mehaniku menjal amortizerje, po menjavi je še vedno pokalo. Lokalni mi je rekel, da so seleni že malo slabi, da naj peljem Vargalantu, ker on nima ustreznega orodja. Pri Vargalantu so rekli, da so seleni še ok, da pa za začetek menjamo nosilce vzmeti, smo menjali in še vedno poka.

Kolesa stojijo normalno.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če mar 31, 2022 3:37 pm

Pa kupil si Citroen. Moj C4 isto poka, ni medicine.

ferenc
Nov uporabnik

Napisal/-a ferenc To apr 05, 2022 10:25 am

Živijo, mogoče ti bo v pomoč moja izkušnja. Imam C4 GP, letnik 2014, prvi lastnik. Tudi meni je pred iztekom garancije pokalo pri počasni vožnji čez ležeče policaje nekje zadaj. Pooblaščen servis na Gorenjskem je zadevo rešil tako, da je po navodilih Citroenove tehnične službe v votle dele zadnje preme vbrizgal nekakšen purpen. Od takrat ne poka več, pa je od tega že kar nekaj let. lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 23 gostov