nasamorpheus je napisal/-a:Vprašanje, KIA Sportage 2.0 crdi automatic, letnik 2017, sliši se veriga pri 100 000 km, kovinski zvok.. Panika?
Fan je napisal/-a:Od leta 2003 naprej velja, da se lahko vozilo servisira na legalno odprtem servisu, pa garancija še zmeraj velja. Zamenjani deli na vozilu morajo biti določene kvalitete, ki jih je odredila tovarna proizvajalka vozila - vpis v opombe, v knjižici vozila ( kasneje v e-knjigo s testerjem ). V tem primeru garancija velja.
Kakor tudi lahko pooblaščenec vgradi del drugega proizvajalca, če ustreza navodilom tovarne proizvajalke vozila. Samo za pooblaščence je še poudarjeno, da v koliko se ni vgradilo originalni del, je moralno, da je lastnik vozila o tem obveščen.
Fan je napisal/-a:Od leta 2003 naprej velja, da se lahko vozilo servisira na legalno odprtem servisu, pa garancija še zmeraj velja. Zamenjani deli na vozilu morajo biti določene kvalitete, ki jih je odredila tovarna proizvajalka vozila - vpis v opombe, v knjižici vozila ( kasneje v e-knjigo s testerjem ). V tem primeru garancija velja.
Kakor tudi lahko pooblaščenec vgradi del drugega proizvajalca, če ustreza navodilom tovarne proizvajalke vozila. Samo za pooblaščence je še poudarjeno, da v koliko se ni vgradilo originalni del, je moralno, da je lastnik vozila o tem obveščen.
Lignage je napisal/-a:Tudi sam bi lahko odprl podobno temo o citroenovih pooblaščenih servisih s poudarkom na obnašanju zaposlenih ter osnovah bontona pri delu s strankami.
Sam imam izkušnje s tremi različnimi pooblaščenimi servisi na (širšem) območju Gorenjske in jih lahko brez slabe vesti opišem z eno besedo: "kmetavzarija". Ko sem se s svojim C3, ki sem ga kupil novega leta 2017 pri avtohiši Detr v Mengšu, po enem letu vrnil v tja, sem naletel na možakarja, nastopača, ki mi je vprašal: "A to si pr ns kupu al kje?"
Pa gospa tam, ki dela na servisu, je ravno takrat, ko sem oddajal svoj avto na redni servis, klepetala s svojim otrokom po telefonu ter mu dajala zdravstvene nasvete - brez komentarja! Tudi ostala dva servisa glede odnosa do strank nista bila nič boljša. Na enem, od ostalih dveh servisov na katerih sem bil, dela oseba, ki ima popolno odsotnost kakršnihkoli komunikacijskih sposobnosti - imaš občutek, da si avto k mutcu pripeljal..
...drugega s katerim imam pa še izkušnjo, pa sem si zapomnil po pretirano visokem računu in po tem, da za gorivo, ki sem ga porabil pri nadomestnem avtu, nikakor ni hotel izstaviti računa, denar zanj pa je seveda zahteval.
Obnašajo se ravno tako kot da ti tisto olje prodajajo po desetini cene in ne namaržanega v stratosfero - pa še v takšnem primeru bi si človek zaslužil vsaj malo spoštovanja. Oni pa nimajo niti najmanjše zavesti o tem, kako bi morala izgledati storitev, ...niti najmanjše!
Zdaj, odkar imam VW, je glede tega kar precejšnja razlika. Vozim ga k Vrtaču in tam dela en možakar, ki se zna vsaj normalno pogovarjat. Redni servisi so načeloma dragi, samo človek lažje plača, če je storitev boljša. Izkušnjo imam tudi z Intergalom na Jesenicah in tudi tam so bili na servisu zelo ok!
Bom še jaz malo pokomentiral, glede Vrtača.
Jaz pa nisem imel tako dobre izkušnje, zato sem jih ocenil s tremi zvezdicami. Drugi dan dobim od tega možakarja, s katerim sem urejal popravilo klic, da je z vrha podjetja dobil navodilo, da to ni v skladu z njihovo politiko, ter, da je ocena prenizka.
Zato me je prosil, če lahko spremenim oceno, oni pa mi zagotovijo pri njih dodaten popust.
Seveda, po dodatnem pogovoru in pregovarjanju sem popustil in isti dan spremenil oceno. Govoril mi je, da če je ocena tri ali manj mu odtrgajo od plače.
fulgur je napisal/-a:Živijo,
Če peljem avto na diagnostiko na uradni servis, bodo tam lahko kaj bolj uspešni pri odkrivanju napake?
Hvala.
fulgur je napisal/-a:Živijo,
imam Kia Sportage. V roku pol leta se je zgodilo, da je avto 4x med vožnjo ugasnil. V 3-eh primerih zelo kmalu po speljevanju, 1x pa na pospeševalnem pasu na avtocesti. Moj mehankar garažer ni ugotovil problema. Če peljem avto na diagnostiko na uradni servis, bodo tam lahko kaj bolj uspešni pri odkrivanju napake? Katerega pooblaščenca za KIO v Ljubljani ali okolici priporočate za opravljanje diagnostike, da bo tam čim bolj uspešna?
Berem, da so vsi za en drek, iščem torej najmanjše zlo.
Hvala.
Po forumu brska: Google [Bot] in 27 gostov