zzitop je napisal/-a:Ne vem, rad bi tusi jaz kak izboljšan ekvivalent bakrene, vendar za enkrat, kakorkoli poizkušam, se bakrena dolgoročno najbolje izkaže
danci1973 je napisal/-a:zzitop je napisal/-a:Ne vem, rad bi tusi jaz kak izboljšan ekvivalent bakrene, vendar za enkrat, kakorkoli poizkušam, se bakrena dolgoročno najbolje izkaže
Permatex ima nabor namenskih zadev - Permatex brake parts lubricants.
Nekatere od teh imam in se dobro obnesejo.
zzitop je napisal/-a:To se zadnje čase govori, da bakrene ne, pa ABS senzorji pa ne vem kaj še vse. Pa elektroliza zaradi razlike potencialov, pa mora zato biti plastilube/ceratec.
VENDAR če namažeš s Plastilube in razdreš čez pol leta, tam ne bo NIČ. Če z bakreno, bo pa tam in NE bo sprijeto.
Ne vem, rad bi tusi jaz kak izboljšan ekvivalent bakrene, vendar za enkrat, kakorkoli poizkušam, se bakrena dolgoročno najbolje izkaže
zzitop je napisal/-a:O koeficientu trenja zavornih ploščic nismo nič povedali. V Evropi ga očitno ni potrebno navajati, AMPAK tiste ploščice, ki se hkrati prodajajo tudi v USA, pa ga imajo navedenega v obliko dveh črk na zadnji strani ali s strani. Recimo EE, GF itd. Prva črka pomeni koeficient pri hladnih, druga pri vročih zavorah. V prvem primeru gre za temperaturo cca 120°C, v drugem cca 315°C. Višja kot je črka, višji je koeficient trenja ploščic (močneje primejo pri istem pritisku stopalke).
Pri nas na evropskem tržišču imamo ECE R90, kar pomeni, da naj bi bilo znotraj tolerance +-15%, pa vendar se s temi črkami vidi neko odstopanje.
Primer Kia CEED zadaj:
Textar ploščice: EE
Brembo: EE
ATE: GG
ATE keramične: GH
Primer Kia CEED spredaj:
Textar: GF
Brembo: GF
ATE: GG
ATE keramične: FF
zzitop je napisal/-a:Pa lahko morda podaš še kako informacijo več? Iz tvojega opisa mi deluje, kot da so "zasteklenele". Verjetno predčasno, razlog pa bi v tem primeru seveda bil slab material.
To "zasteklitev se odpravi tako, da se 3x s kakih 130km/h močno zavre in skoraj ustavi, čisto pa ne, ker se potem ploščice zapečejo in posledično trese. Še kakih 5 do 10 minut se lahkotno pelje, s čim manj, če se da, nič zaviranja.
Podobno kot opisuješ, se dogaja tudi, če je disk rjavičast. Lahko potrdiš, da ni bil?
zzitop je napisal/-a:Glavno vprašanje pa, kateri model Brembo ploščic je bil?
zzitop je napisal/-a:Menda da se diski ne zvijejo, da je to mit.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov